Onur BAYRAM-Mustafa BAYER/AFYONKARAHİSAR, () - DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ilişkin, "Ben herhangi bir siyaset adamına cevap veremem. Kusura bakmayın benim prensibim değil o" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Afyonkarahisar Uydukent Mahallesi'nde yapılacak Hacı Mehmet Sayın Camii'nin temel atma törenine katıldı. Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Müftüsü Burhan İşliyen ve çok sayıda kişinin katıldığı törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, camilerin ve mabetlerin hayırseverlerin katkısıyla yapılmasının önemine değindi.
"CAMİ İNŞAATLARI SÜRÜYOR"
Türkiye'de inşa edilen camilerin yüzde 99'unun millet tarafından yapıldığını anlatan Başkan Görmez, "Camilerimizin yüzde 99'unu, kuran kurslarıyla birlikte milletimiz inşa etti. Sadece Türkiye'de değil şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı olarak sizin yardımlarınız ve hayırseverlerimizin katkılarıyla dünyanın her yerinde cami inşa ediyoruz. Moskova'da cami inşaatımız bitmek üzere, Washington'da cami inşaatımız bitti. Lefkoşa'da cami inşaatımız devam ediyor. Tiran, Üsküp, Priştine, Mali, Kongo ve Gana'da cami inşaatlarımız devam ediyor. Her biri de Sultanahmet Camii büyüklüğünde Allah'a hamdolsun" dedi.
"TÜM DÜNYANIN BARIŞ, KARDEŞLİĞE İHTİYACI VAR"
Camilerin birlik ve beraberliğe önemli katkı sağladığını vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Biraz sonra bir temel atacağız ve cami inşaatı başlayacak. Ama cami imarı başlamamış olacak. O caminin içerisinde biz gönül dünyalarımızı Rahman'ın secdesinde buluşturmaya başladığımız zaman imarı başlayacak. Bu topraklarda sadece camilere ihtiyacımız yok. Birlik, beraberliğe de ihtiyacımız var. Camilerle birlikte müminlerin kalplerini inşa etmeye ihtiyacımız var. Bu topraklarda ebediyen birlikte barışı tesis etmeye ihtiyacımız var. Bütün dünyanın bu topraklarda birlikte inşa edeceğimiz barışa, kardeşliğe, birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var" diye konuştu.
"YÜZLERİNİZ ÇOK SICAK AMA TİTRİYORSUNUZ"
Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece olduğu Afyonkarahisar'da soğuk nedeniyle konuşmasını kısa tutacağını belirten Başkan Görmez'in "Bu soğuk günde sizi üşütmeyeyim. Bu yüzden konuşmamı kısa tutacağım. Kalbiniz ve yüzleriniz çok sıcak, ama bir taraftan da titriyorsunuz" sözleri hem protokolu hem de törene katılanları güldürdü.
"SİYASET ADAMINA CEVAP VEREMEM"
Tören ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Görmez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı. Diyanet, camilerde hutbe okutuyor. En azından Atatürk'e bir rahmet okutur insan. Nasıl bu kadar nankör olabilirsiniz? Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başındaki kişiye sesleniyorum: Bütün devlet büyüklerine rahmet okutmak zorundasınız, özellikle Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına" sözlerinin hatırlatılmasını, gülümseyerek dinledi. Polemik konusu olacak açıklamalar yapmadığını kaydeden Görmez, "Ben herhangi bir siyaset adamına cevap veremem. Kusura bakmayın benim prensibim değil o" yanıtını verdi.
Kuran-ı Kerim okunduğu törende caminin temeli, Başkan Görmez ve protokol üyeleri tarafından atıldı. Temel atma töreninin ardından Afyonkarahisar Belediyesi ile Diyanet Vakfı'nın yaptırdığı Bilgi Evi ve Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bilgi evinde eğitim alan öğrencilerle sohbet etti.

FOTOĞRAFLI