Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR,() - ESKİŞEHİR'de görme engelli gençler, düzenlenen etkinlikte engelli olmayanlarla birlikte çift kişilik bisiklete binip pedal çevirdi.
Türk Kültür Vakfı ile Eskişehir Görme Engelliler Spor Kulübü tarafından 'Gören gözler eş pedal etkinliği' düzenlendi. Atatürk Stadyumu önünde başlayan etkinliğe 20'si görme engelli olmak üzere 70 kişi katıldı. Görme engelliler 20 çift kişilik bisikletin arka kısmına oturarak görme engeli olmayanlarla birlikte pedal çevirdi.
Atatürk Stadyumu önünde başlayan etkinlik Eskibağlar Mahallesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi önünde son buldu. Etkinliğe çift kişilik 20 bisikletin yanı sıra 30 kişi de tek kişilik bisiklete binerek katıldı. 
Etkinliğin koordinatörü Melih Çokaygil, "Türk Kültür Vakfı aracılığıyla Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmiştik. Amerikan Dışişleri Bakanlığı öğrencileri proje yapmaya teşvik ediyorlar ve finansal destek veriyorlardı. Biz de bu projeyi hazırladık ve onayını aldık. Finansal destek sundular. Destek ile de 8 tane çift kişilik bisiklet satın aldık. Etkinlik sonrasında bu bisikletleri Eskişehir Görme Engelliler Spor Kulübü'ne bağışlayacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI