TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Türkiye Beyazay Derneği tarafından düzenlenen görme engellilere gönüllü kitap okuma projesinin açılışının yapan Aile ve Sosyal Polikatalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "Ülkemizde yaşayan engeli kardeşlerimizin hayatlarındaki engelleri hep birlikte bir bir kaldırarak daha paylaşımcı daha güçlü bir Türkiye'yi oluşturacağız" dedi.
Çerkezköy'de Türkiye Beyazay Derneği tarafından, 'Aydınlan Aydınlat Projesi kapsamında görme engellilere yönelik gönüllü kitap okuma salonu açıldı. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu'ndaki açılışa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Vali Mehmet Ceylan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Nakım Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek ile engelliler ve davetliler katıldı. Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, nüfusun yüzde 13'ünü ilgilendiren bir meselenin bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Bu engeli kardeşlerimizin birinci, ikinci, üçüncü derece bir şekilde hayatın nimetlerine bizim kadar rahat ulaşmalarını sağlayabilmek, onların maddi manevi anlamda her alanda hayatlarını daha erişilebilir yapmanın sadece ve sadece kamunun sorumluluğunda yürüyemeyecek kadar önemli bir iş olduğunun bilincindeyiz. Yapılan iş belki ilk etapta şu salonu dolduracak kadar fark edilmeyen bir iş olsa da gönüllere dokunmak adına ne kadar önemli bir iş olduğunun farkındayız ve bu yüzden geldim Ankara'dan. Bu işin mutlak anlamada toplumsal bir dayanışmayla ve sahiplenmeyle hiç olmazsa zaman zaman günde bir kere onların yerinde olabilmeyi düşünmekle çözülebileceğine inanıyoruz. Bu tarz dernekler bu yüzden çok önemli. Onların öncülüğünde, seferberliğinde bu sorunları aşabiliriz. Her engellimiz için bir görevli tahsis edemeyeceğimize göre cezalarla ve yaptırımlarla bu uygulamaları yeterince denetleme şansımız olmadığına göre geriye en önemli sermayemiz sizler, toplum ve toplumun iyilik duygusu kalıyor."
Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, her vatandaşın bilgiye de kaynağa da, imkanlara da erişmenin hakkı olduğuna inandıklarını belirterek, şöyle dedi:
"Bunların gerisinde kalan yüzde 87 kadar hakkı olduğuna inanarak bu dayanışma ve seferberliği yapmamız lazım. Bu işin kuralını kaidesini ancak, 2005 yılında koymuşuz. Bundan sonra bu konuyla ilgili farkındalıklar katlanarak artmış elhamdülillah. Bu gün geldiğimiz noktada çok iyi ve çok güzel şeyler yapan bir devlet ve hükümetiz. Ancak gerek değişen şartlar gerek değişen talepler ve gerekse de sosyal devlet olmanın bize verdiği sorumluluklar, artan refah imkanlarından engellerimizin de daha iyi yararlanmaları için yeni projeler ve yeni yasal düzenlemelerin çalışmalarını da devam ettiriyor. İnşallah hep birlikte gönüllülük esasına dayalı çalışmalara omuz vererek, devletimizin de elindeki bütün imkanları en iyi şekilde seferber etmesiyle ülkemizde yaşayan engeli kardeşlerimizin hayatlarında ki engelleri hep birlikte bir bir kaldırarak daha paylaşımcı daha güçlü bir Türkiye'yi oluşturacağız."
Daha sonra projenin açılışı kurdele kesilerek yapıldı.Bakan Yardımcısı Ersoy kurdele kesiminin ardından davetlilerle birlikte salonu gezerek Mevlana'nın Mesnevi'sinden bir bölümünü seslendirdi.

FOTOĞRAFLI