ANKARA()-DÜNYA şehircilik ödülleri ‘Golden City Awards 2017’ yarışmasının başvuruları yarışma komitesince alınmaya başladı.

Altın Kentler Platformu tarafından, ülkemizde de şehirciliğin gelişmesi için düzenlenen yarışmada pek çok kategoride başarılı bulunan projelere ödüller düzenlenen törenle bu yıl da sahiplerine verilecek. Yarışmanın en büyük ödülü olan Altın bayrak, Jüri ve halk oylaması ile belirlenerek ödül gecesinde Altın kent olarak ilan edilecek. Ayrı bir tarihte düzenlenecek törenle Altın Kent Bayrağı şehrin yöneticisine teslim edilecek. Yarışmaya belediyeler ve iştirakleri, şehircilik alanında faaliyet gösteren firmalar, inşaat firmaları, bu alanda hizmet veren kurumlar projelerle yarışmaya katılıyor. Ayrıca halkın başarılı bulduğu ve aday gösterdiği kent yöneticisi ve kurumlarda oylamada yer alarak en çok oy alan aday ödüle hak kazanıyor.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ ÖZEL ÖDÜLÜ

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından halkın gösterdiği üstün cesaret ve kahramanlık örneği sebebiyle, yarışma komitesince alınan ortak kararla ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi Özel Ödülü’ adında yeni bir ödül kategorisi yarışmaya eklendi.

Pek çok kategoride ödüllerin dağıtıldığı yarışmada, kazanan şehirde yıl boyunca birçok önemli etkinlikler düzenlenerek markalaşma yolunda uluslar arası kamu oyunun gündemine getirecek. ‘Golden City Awards’ bu güne kadar düzenlenen tüm yarışmalardan farklı içerik ve etkinlikler olan yarışmanın ödül töreni gecesinin hemen ardından kazanan şehirde yıl boyu sürecek olan, ‘Sempozyum, festival, konser, forum, toplantı’ gibi pek çok alanda farklılık yaratacak organizasyonlar yapılacak.