Burak GEZEN/GÖKÇEADA (Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Gökçeada İlçesi'nde, belediye tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Hoşgörü Sofrası'nda, Türkler ve Rum asıllı Türk vatandaşları birlikte iftar yaptı.
Gökçeada Belediyesi'nce Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan iftar programına Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, Gökçeada Metropoliti Krilyos Dragonis, İlçe Müftüsü Haydar Höyük ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gökçeada Belediye Başkanı MHP'li Ünal Çetin, iftar öncesinde masaları tek tek dolaşarak, davetlilerle sohbet etti. İlahiler ve Kuran okundu, akşam ezanıyla birlikte oruçlar açıldı. Davetlilere mercimek çorbası, etli türlü, bulgur pilavı ve tulumba tatlısı ikram edildi. 
Gökçeada Belediye Başkanı MHP'li Ünal Çetin, bu yıl 4'ncüsünü gerçekleştirdikleri 'Hoşgörü Sofrası'nda adada yaşayan Türk ve Rum vatandaşları bir araya getirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Gökçeada'nın, Türkiye'nin en batısında bulunduğunu ifade eden Başkan Çetin, bu nedenle orucun da en son burada açıldığını vurguladı. 
Başkan Çetin, "Gökçeada kendine özgü çok önemli bir coğrafya. Şöyle ki, 81 vilayetten insanın bulunduğu, aynı zamanda Rum vatandaşlarımızla birlikte huzur ve sükunet içerisinde yaşadığımız bir yer burası. İftar sofrasında da bütün insanların yine Rum vatandaşlarımızla birlikte bir arada olduğu tamamen Hoşgörü Sofrası adı altında çıkarttığımız bu iftar yemeklerini tamamen bir hoşgörü ortamında hep birlikte yaşıyoruz. Bunu yaşamaktan dolayı mutlu ve huzurluyuz" dedi. 
Yemeğin ardından dua edildi. Program, ilahiler okunması ve sema gösterisiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI