Cihan KAYA/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki Göcek Koyları'nda, 'Her denizciden denize bir nefes' sloganıyla temizlik yapıldı.
Fethiye İlçesi'nin denizle buluştuğu Göcek Mahallesi'nde D Marin İşletme Müdürlüğü önderliğinde, dalış okulları ile mahalle halkının desteğiyle temizlik yapıldı. Etkinliğe, tekneleriyle gelen D Marin çalışanlarının yanısıra aralarında kadın ve yabancıların da bulunduğu bir dalgıç grubu katıldı. Gönüllüler, karaya çıkarak kıyı temizliği yaparken, dalgıçlar da deniz dibini temizledi. Çöp poşetlerine ve çuvallara doldurulan atıklar botlarla kıyıdan alınarak teknelere yüklendi. Yaklaşık 4 saat süren temizliğin ardından, Marina'ya dönülerek 50'den fazla çöp poşeti ve çuvala toplanan atıklar Fethiye Belediyesi'ne teslim edildi.
DENİZ DİBİNDE YOK YOK
Etkinlik sırasında deniz dibinden araç lastikleri, metal bir lavabo, bol miktarda bira şişesi ve mangallar çıkarılırken, asıl kirliliğin kıyıda olduğu gözlendi. Özellikle deniz kenarına gelerek piknik yapanların bıraktıkları, sayısız pet şişe, plastik çatal, kaşık, bıçak ve tabaklar, bira kutuları ve rakı şişeleri, kirli bebek bezleri, kullan at mangallar, bidonlar, mendiller, naylon torbalar, kırılmış oyuncak parçaları, boş sigara paketleri ve kopuk parmak arası terlikler tek tek toplandı.
D Marin Genel Müdürü Onur Ugan, "Biz hem firma hem Göcek halkı olarak bölgemizde her yıl belirli zamanlarda bu etkinliği düzenliyoruz. 'Neden bunlar denize atılıyor' diye üzülmekten, denizi bu kadar çöpten arındırdığımıza sevinemedim" dedi.

FOTOĞRAFLI