Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), () - DÜNYA Dans Sporları Federasyonu ile Türkiye Dans Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Gloria World Open dans yarışması başladı.
Dünya Dans Sporları Federasyonu ve Türkiye Dans Sporları Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği Gloria World Open, Serik İlçesi'ne bağlı Belek turizm merkezindeki Gloria Sports Arena'da başladı. 30 farklı ülkeden yarışmacıların katıldığı ve 2 gün sürecek yarışmada, Latin ve standart branşlarda yetişkinler, gençler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde yarışmalar yapılacak. Dünya sıralamasında yer alan 6 çiftin de yer aldığı yarışmada, katılımcılar dünya sıralamasına yükselebilmek amacıyla mücadele edecek.
Dünya Dans Federasyonu Başkanı Carlos Freitag, "Dünya Dans Şampiyonası'nın ayaklarından biri Türkiye'de ilk defa yapılıyor. Türkiye'de dansın spor olarak görülmesi için önemli katkısı olacağını düşünüyoruz" dedi.
Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolgahan Cinkitaş da "Miniklerden büyüklere kadar herkes burada, dünyanın sayılı dansçıları burada. İnsanın doğasında olan bu tutkuyu buralara getirdik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI