SAKARYA-Bilecik sınırında merkez üssü Geyve ilçesi'nde Richter ölçeğine göre 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sakarya, Bilecik, Koceaeli ve İstanbul'un bazı ilçelerinde de hissedilen deprem can ve mal kaybına yolaçmadı.


AFAD - Deprem Dairesi Başkanlığı ve Boğazicçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Adaştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre saat 20.11'de merkez üssü Geyve ilçesi'ne yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Taşoluk mevkiinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7.8 kilometre altında meydana gelen deprem Geyve, Pamukova, Osmaneli'nin yanısıra Bilecik, Kocaeli ve İstanbul'un bazı ilçelerinden de hissedildi. Özellikle depremin merkez üssüne yakın bölgelerdeki yerleşim birimlerinde çok çok katlı binaların üst katlarında oturanların daha şiddetli hissedilen deprem 5 saniye sürdü. Sakarya'nın Pamukova ilçesinde bazı vatandaşlar sarsıntı ile kendilerini sokağa attı. Depremde can ve mal kaybo olmadı. 

Depremin daha çok hissedildiği Geyve ve Pamukova ilçelerinde polis ve jandarma ekipleri ilçe merkezlerinde devriye görevlerini sürdürürken, hastanelere ise deprem sonrası gelen olmadığı belirtildi.

Bu arada saat 21.07'de merkez üssü yine Geyve'nin Taşoluk mevkiinde 2.5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.