Mesut MADAN/ BURDUR, () - BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından düzenlenen 4’ncü Genç Yetenekler Klasik Müzik Festivali açılış konseriyle başladı.
MAKÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin desteğiyle 19-22 Mart tarihleri arasında, genç yeteneklerin sahne heyecanını paylaşmak ve sanatsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Genç Yetenekler Klasik Müzik Festivali’nin açılış konseri MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda yapıldı. Açılış konserini, MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taşal, Genel Sekreter Yusuf Altındal, öğretim görevlileri, öğrenciler ve sanatseverler izledi.
Denizli Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi Çoksesli Korosu’nun seslendirdiği eserlerin ardından sahneye yaşları 9 ile 17 arasında değişen genç yetenekler çıktı. Selin Samsar, Koray Çal, Duru Erdoğan, Tuna Bilgin, Aksel Başaran, Burcum Sıla, İrem Yalçıner ve Doğaç Bezdüz piyano, Deniz Şensoy, Nilüfer Sude Güçlü ve Ilgın Top keman, Beste Gürkey ksilofon, Ali Hüseynzade trompet, Arda Uğur gitar, Sinem Güvence viyolonsel ve Deniz Bayar flüt performanslarıyla izleyicilerden büyük alkış aldı. Konser yaklaşık 2 saat sürdü. Pazar günü sona erecek festival kapsamında çeşitli konserler düzenlenecek.

FOTOĞRAFLI