ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nde yaşayan ve hac dönüşü gribal enfeksiyon belirtisiyle İlçe Devlet Hastanesi'ne başvuran 70 yaşındaki M.Ş., MERS virüsü şüphesiyle kent merkezindeki daha donanımlı bir hastaneye sevk edildi.
Hacdan dönen M.Ş.'de yüksek ateş, ishal ve halsizlik şikayetleri görülünce, yakınları bugün saat 16.00 sıralarında Gelibolu Devlet Hastanesi'ne götürdü. M.Ş.'nin hacdan döndüğünü öğrenen sağlık ekipleri, MERS virüsü ihtimaline karşı teyakkuza geçti. M.Ş. önce özel odaya alındı. Acil girişi bir süreliğine kapatıldı, personel de maske taktı. Hastane yetkilileri; M.Ş.'nin daha donanımlı bir hastaneye sevki için Çanakkale'ye konuyu bildirildi. Bir süre sonra Gelibolu Devlet Hastanesi'ne içinde kuvözü bulunan özel ambulans ile özel kıyafetli sağlık ekipleri geldi. Acilden kuvöz içinde çıkartılan M.Ş., ambulansa bindirilerek Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. M.Ş.'nin sevk edilmesi sonrası acilde ve kaldığı odada detaylı temizlik yapıldığı belirtildi.
Herhangi bir kesin sonucun ellerinde bulunmadığını belirten hastane yetkilileri, hastanın Hacdan döndüğünün öğrenilmesi üzerine önlemlerin alındığını, yapılan tahlillerin iki üç gün içinde ellerine geçeceğini belirtti.

FOTOĞRAFLI