TATİL için gittiği dedesinin oturduğu Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bir TIR’dan boşaltılan inşaat demirlerinin üzerine düşmesi sonucu sağ bacağı kesilen 11 yaşındaki Edanur İlbeyli’nin eğitimini sürdürebilmesi için öğretmenleri seferber oldu.
Olay geçen yıl meydana geldi. Edanur Erbeyli, okulların kapanması ardından yakınları ile Gebze'ye gitti. Damperli TIR’dan boşaltılan inşaat demirleri ekmek almaya giden Edanur Erbeyli'nin bacağının üzerine düştü. Çağrılan ambulansla yaralı halde hastaneye kaldırılan ve tamamen ezilen bacağı dizinin hemen üzerinde kesilen Edanur, bir süre tekerlekli sandalyeye mahkum kaldı. Edanur, bacağını yitirdiği bu olayın ardından annesi, kamyon şoförü babası ve 4 kardeşi ile İstanbul Avcılar’a döndü. Başarılı öğrencinin eğitimini sürdürebilmesi için üniversite öğrencisi amcası Maşallah İlbeyli Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu. Edanur İlbeyli’nin okula bu yıl gidemeyeceğini belirleyen müdürlük evde eğitim görmesine karar verdi.
Eğitimi ile yakından ilgilenen Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, matematik derslerini veren MEV Nihat Çandarlı Ortaokulu Müdürü Nurettin Yaman, diğer dersleri evde veren yardımcısı Kübra Acer, öğretmenler Sevtap Şen ve Emrah Özcan ile birlikte kesilen bacağı yerine, alışması için geçici protez takılan Edanur’u evinde ziyaret etti. Ziyarette, derslerinde son derece başarılı Edanur İlbeyli’ye kırtasiye malzemelerinden oluşan hediyeler verildi. Edanur İlbeyli, bacağından olunca artık okula gidemez hale geldiği için çok üzüldüğünü ancak, eve gelen öğretmenlerinin Türkçe, müzik, matematik, fen bilgisi, İngilizce ve sosyal bilgiler derslerini vermesi ile tekrar yüzünün güldüğünü söyledi. Milli Eğitim Müdürü Engin, en fazla İngilizce ve fen bilgisi dersini sevdiğini ancak, yemek yapmayı çok sevdiği için aşçı olmak istediğini söyleyen Edanur İlbeyli’yi ‘Kardelen’e benzetti. Engin, ilçede 12 öğrenciye evde eğitim verdiklerini, okumak isteyen ancak okula gidemeyen çocukların yaşıtlarından geri kalmamaları için gerekirse okul müdürlerinin eve giderek dersleri vermesini istediğini söyledi.
Avcılar’ın kenar mahallelerinden biri Yeşilkent’teki okulun müdürü Yaman, arkadaşlarını özlediği için zaman zaman sınıfa getirilen Edanur'un takılacak protez bacağı ile eğitimine gelecek yıl okula devam edebileceğini söyledi. Yaman, bu yıl evde ders verecek gönüllü öğretmen bulmada sıkıntı çekince kendisinin matematik derslerini Edanur’a verdiğini, diğer eğitimcilerin de bu görevi özveri ile yerine getirdiklerini anlattı.
Edanur'un bacağını kaybetmesi olayında ihmali görülen kişilerin yargılanmasına Gebze'de devam edildiği ifade edildi.

FOTOĞRAFLI