Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli), () - İZMİT'te Ottomans MC adlı Motosiklet Kulübü üyeleri, kent merkezinde motosikletleriyle gazileri gezdirdi.
Kent merkezinde bulunan Perşembe Pazarı alanında bir araya gelen Ottomans MC Motosiklet Kulübü üyeleri Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Çanakkale, İstiklal Savaşları Şehit ve Gazi Yakınları klasik motosikletleriyle kent turu attırdı. Çanakkale İstiklal Savaşları Şehit ve Gazi Yakınları Derneği Genel Başkanı Fehmi Tantan gençlerin gazileri unutmadığını gördükleri için mutlu olduklarını söyledi.
Bu yılda 19 Eylül gaziler günü hava yağmurlu olduğu için kapalı alana tören yaptıklarını belirten Fehmi Tantan, " Fakat Ottomans Kulübü üyeleri bizi yine unutmadı. Her gaziler gününde olduğu gibi yine kent turu attırıyorlar bize. Gençlerin gazileri unutmayıp sahip çıkmaları bizleri onurlandırıyor" diye konuştu.
Gazilere saygı göstermek amacıyla bir gezi düzenlediklerini söyleyen Ottomans Mc Kulübü üyesi Umut Öcal, "Gazilerimiz cephelerde bizler için savaştılar. Onlara saygımızı göstermek için bir sürüş düzenledik. Hem onları yılda bir kez de olsa hatırlatmak ve hem de insanlara gazilerimizin hala vatan savunmasını göstermek için gazilerimizle şehir turu attırıyoruz. Bu şehir turumuz geleneksel hale geldi. Her yıl gazilerimizi gezdirmeye devam edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI