Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümü kapsamında düzenlenen 'Kurtuluş Koşusunda, Türkiye genelinden 3 bin 79 sporcu ve kişi ter döktü.
Koşu başlamadan önce alanı ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türk bayrağı sallayarak çalınan 'Biz Anteplileriz, Gazianteplileriz' şarkısına eşlik etti. Gaziantep'in 93 yıl önce 6 bine yakın şehit verilerek kurtarıldığını hatırlatan Fatma Şahin, özgürlüğün Gaziantepliler için ekmek ve su kadar önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:
"Verdiğimiz mücadelede Gaziantep'in kurtuluşu bir Çanakkale'dir, bir Plevneydi. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'da nasıl mücadele ettiyse Şahinbeyler, Şehitkamiller, Karayılanlar'da bu topraklarda aynı mücadeleyi vermiştir. Bize 'Gazilik' unvanını vermişlerdir. Bu toprağı sıksan şüheda fışkıracak diyen, ataların torunlarıyız."
İki etap şeklinde gerçekleştirilen ve mili atletlerin de katıldığı 10 kilometrelik etap Büyükşehir Belediyesi önünde Başkan Şahin'in koşu kornasını çalmasıyla başladı. İkinci etapta yapılan 'Halk Koşusu ve Yürüyüşüne' Belediye Başkanı Şahin, giydiği eşofmanlarla katıldı. 3 bin 79 kişinin katıldığı yarışmanın sonunda dereceye girenlere kupa ve hediye çekleri verildi.

FOTOĞRAFLI