GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Fatma Şahin, kentin önemli sorunlarının başında gelen konut açığını gidermek için, TOKİ ile ortaklaşa 50 bin yeni konut yapacaklarını söyledi.
Fatma Şahin, sanayi kenti olan, hem yurt içinden hem de Suriye'den yoğun göç alan Gaziantep'te yeni konut alanlarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Şahin, kentin konut ihtiyacının giderilmesi ve düşük gelirli vatandaşların konut sahibi olması için çalışma yaptıklarını belirterek, "Gaziantep 200 bin çalışanı olan bir üretim üssü konumundadır. Bizim şehri diğer şehirlerden farklı kılan muhteşem bir başarı hikayesi var. Biz hergün bu kadar kişiyi şehrin bir başından bir başına taşıyoruz. Sürdürülebilir bir şehircilik ve kalkınma anlayışı bu olamaz. Biz ilk başta dedik ki bu üretim üssünün yanına yeni bir yaşam alanı oluşturalım. Konutları, arz talebin dengelenmesi ve satın alma gücünün artırılması için yapacağız. Gelir kategorisine göre konutları üretecek ve insanlarımıza sunacağız" dedi.
Fatma Şahin, "Geneyik, Burç, Karakuyu, Yalnızbağ bölgelerinde ve Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında TOKİ ile ortaklaşa 5.5 milyon metrekarelik alana yapacağımız 50 bin konut ile kentin önemli sorunlarından birisine çözüm bulacağız. Bu bölgelerde vatandaşların konut ihtiyacının karşılanması için yapılacak projeyle kira fiyatlarının da düşeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI