Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Öğrenci Tıp Kongresi'ne katılan dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil tıp öğrencilerine tavsiyelerde bulunarak, beyin cerrahisi alanında yeni çalışmalar yapmalarını istedi.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nce düzenlenen 3’üncü Ulusal Öğrenci Tıp Kongresi, İzzet Baysal Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kongreye Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kongrenin açılışında konuşan Gazi Yaşargil'i dinlemek isteyen öğrenciler salonu doldurdu. Oturacak yer bulamayan bazı öğrenciler ise merdivenlere oturarak Prof. Dr. Yaşargil'i dikkatle dinledi. Prof.Dr. Yaşargil genç doktor adaylarına çok çalışmalarını ve beyin cerrahisi alanında yeni çalışmalar yapmalarını istedi.
'BEYİN MUAZZAM BİR ŞEY'
Gençlere kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını tavsiye eden Prof. Dr. Yaşargil, "Sigara, içki kullanmadan ve sağlıklı yaşayarak 120 yaşına kadar yaşamak mümkün" dedi. Öğrencilere slayt eşliğinde beynin yapısını anlatarak kısa bir ders veren Prof. Dr. Yaşargil, "Beyin muazzam bir yapı. Biz bu büyük muazzam yapı için toplumdan izin alıp ameliyata giriyoruz. Beyin ulvi bir şey, oturup öğrenmek lazım" diye konuştu.
Türkiye'de tıp alanındaki eğitim sistemini de eleştiren Prof. Dr. Yaşargil, "Türkiye'de sistematik eğitim yok. Öğrencilere anatomi dersi veriliyor. En azından 1.5 yada 2 yıl oturup safha safha öğrenmesi lazım. Sabahları eğitim, öğleden sonra briç" dedi.

FOTOĞRAFLI