Seyfi GÜL/ FOÇA,(İzmir),() - İZMİR'in Foça İlçesi'nde, Forum Foça Platformu üyeleri İsrail'in Gazze'ye saldırısını protesto etti. 'Savaşa Hayır' eylemine Eğitim-Sen Foça Şubesi ve Sol cephe üyeleri de destek verdi.
Demokrasi Meydanı'nda saat 19.30 sıralarında toplanan ve ellerinde 'Barışa Ses Ver', 'Filistin halkı Yalnız Değildir', 'Gazze'de Ölüm Çoğumuz Çocuğuz ve Kadınız', 'Gazze'de Ölüm Saat Başı Bir Çocuk', 'Barış', 'Gazze Katliamına Sessiz Kalma', 'Diren Gazze Diren Filistin' yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri öncesi Gazze'de ölenler için saygı duruşunda bulundu. Dönem sözcülerinden Recep Hisar, "İsrail devletinin Filistin Halkına yaşattığı acıların hepimiz farkındayız. Ama bunu önleyecek güce sahip olamadığımız için tepkimizi yüz binlerin güçlü ortak sesiyle gösteremediğimiz için, yine bir avuç olduğumuz için başımız öne eğik ama asıl utanması gereken muktedirlerdir, zalimlerdir. Onların utanmasını beklemiyoruz" dedi.
Recep Hisar konuşmasını şöyle tamamladı: "Yaşadığımız coğrafyada korkunç şeyler oluyor. Camileri, kiliseleri havaya uçuran, Kabe'yi havaya uçurmaktan bahseden, halifeliğini ilan eden, mezhep ayrımını körükleyen canavar sürüsünün yaptıklarını hazmedemeden, İsrail'in acımasız savaş mekanizmasının Filistin'e saldırısını izliyoruz. Bu zalimlerin baş destekçilerinden birinin bizim ülkemizin yöneticileri olduğunun bilincinde olarak dur diyememenin utancını yaşıyoruz. Saldırgan İsrail'in petrol tedarikçisi durumuna düşmek utancımızı büyütüyor. Bu ülkenin insanları olarak bunu hak etmiyoruz. Plajda oynarken parçalanan çocuğun annesinin acısını hissetmeyenden fayda yok. Milyarlarca dolarlık servetin üstünde oturan İslam coğrafyasının suskunluğunu unutmayalım. Zalimce öldürülen Filistinli dedenin, annenin, çocuğun ahı yerde kalmaz. Foça'da ve tüm Türkiye'deki siyasi parti, STK, sendikalar ve insanlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Yaşasın Özgür Filistin." 
'Savaşa Hayır' eylemine katılanlar 'Filistin Halkı Yalnız Değildir' ve 'Yaşasın Halkların Kardeşliği' sloganları attıktan sonra olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI