İZMİR'in turistik ilçelerinden Foça'da, 'Temiz Deniz, Güzel Hayat' adı verilen proje kapsamında, kıyı ve sualtı temizliği yapıldı. Foça Belediyesi, Ege Üniversitesi Sualtı Topluluğu ve Türkiye Tabiatını Koruma Derneği işbirliği ile yapılan temizlik sonrası denizden çıkarılanlar görenleri üzdü.
Foça Belediyesi ekiplerinin desteğinde yapılan kıyı ve sualtı temizlik çalışmasına 5'i Ege Üniversitesi Sualtı Topluluğu üyesi ve biri çevre aktivisti olmak üzere toplam 6 dalgıç ile Ege Üniversitesi öğrencileri ve gönüllülEr katıldı. Küçükdeniz Limanı'nda sualtı, İngiliz Burnu Mevkii'nde sahil temizliği yapıldı. Denizden çıkarılan ve sahillerden toplanan kağıt, plastik, metal, pet ve cam şişeler ile benzeri maddeler, gün geçtikçe artan çevre kirliliğine karşı halkın daha dikkatli olmasını sağlamak amacıyla Demokrasi Meydanı'nda sergilendi.
Ege Üniversitesi Sualtı Topluluğu üyesi, Biyoloji Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Burcu Çavuşoğlu, bu çalışma ile geçtikçe artan çevre kirliliğine dikkat çekmeyi, toplumu bilinçlendirmeyi ve öğrenciler arasında da bu konu hakkında farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi.
Çalışmalara nezaret eden CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da Ege Üniversitesi Sualtı Topluluğu, öğrenciler ve çevreye duyarlı vatandaşlara teşekkür etti. Giderek kirlenen dünya ve ülkemizin, çevre sorunlarından, Foça'nın da nasibini aldığını belirten Demirağ, "Bugünkü çevre etkinliğimiz hem bölgemizde kurulmak istenen termik santrallere karşı durma hem de denizlerimizin kirlenmesine karşı çıkma adına önemli bir mesaj içeriyor" dedi.