Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS(Muğla), ()- MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, gece başlayan ve 1 saat süren fırtına ile ardından gelen sağanak yağmur, yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, üzeerine dal parçası düşen bir otomobil zarar gördü. Karayolu dökülen kaya parçaları nedeniyle trafiğe kapanırken, azmakta bağlı 2 balıkçı teknesi battı.
Marmaris'te bugün saat 03.00 de başlayan fırtına onlarca ağacın devrilmesine neden oldu. Kırılan ağaç dalları bir otomobilde maddi hasara yolaçtı. Bir saat kadar süren fırtınada, Azmak Deresi'ndeki iki balıkçı teknesi battı. Marmaris- İçmeler ve İçmeler-Turunç Mahallesi Karayolu, kaya parçaları düşmesi nedeniyle trafiğe kapandı. İlçe de zaman zaman elektrik kesintileri yaşandı. Sık sık elektrik kesilmesi nedeniyle birçok bankanın ATM ile iş yerlerinin alarm sistemlerinde arıza meydana geldi. Yat Limanı ve Kordon Caddesi'nde demirli günü birlik gezi tekneleri dev dalgalar nedeniyle zor anlar yaşadı. Saataki hızı 65 kilometreyi bulan fırtına ardından başlayan sağanak yağmur kapalı çarşının bazı bölümlerinde su baskınmlarına neden oldu. Cadde ve sokaklarda rögarların tıkalı olması nedeniyle su birikintileri oluştu.
Fırtına ve sağanak yağmur etkisini yitirmesinin ardından belediye ekipleri, tıkanan rögarları açıp, devrilen ağaç ile kırılarak yola savrulan dalları temizledi. Karayollarına düşen kaya parçaları da polis ve belediye ekipleri tarafından kaldırılıp, yol 2 saat sonra trafiğe açıldı.

FOTOĞRAF