GALATASARAY Meydanı'nda toplanan "Filistin İçin İsrail'e Boykot Girişimi" üyesi grup, İsrail'in Gazze için yola çıkan 3. Özgürlük Filosu'na müdahalesini protesto etti. Grup, İsrail ile ilişkilerin kesilerek tecrit edilmesini isteyerek boykot çağrısı yaptı.

Galatasaray Lisesi önünde saat 19.00 sıralarında toplanan 50'ye yakın kişi, ellerinde pankart, döviz ve Filistin bayraklarıyla slogan attı. Eylemciler arasında bulunan bazı kişilerin de Arapça slogan attığı görüldü. Ardından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, şöyle denildi:

“İsrail, geride bıraktığımız Pazartesi sabahı, hayli kabarık olan suç listesine bir yenisini daha ekledi. İsrail 2006 yılından beri Gazze Şeridi'ne uyguladığı insanlık dışı ablukayı kırmak için yola çıkan 3. Özgürlük Filosu'na uluslararası sularda müdahale etmek suretiyle yeni bir korsanlık eylemine daha imza attı. İşgal askeri, İsveç bandıralı Mairanne gemisine baskın düzenlerken, Gazze'ye ulaşmaya çalışanlar tutuklanarak Aşhod Limanı'na götürüldü. Ardından teker teker sınırdışı edilmeye başladı. Müdahale ile birlikte, İsrail, dünyaya, bu temel yaşamsal hakları aynı şekilde ihlal etmeye devam edeceği mesajını vermiş oldu. Özgürlük filosuna yapılan saldırıdan bir hafta kadar önce Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde endişe verici adımlar atıldı. Bizler, İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesine karşı çıkıyor ve İsrail'in boykot edilmesi çağrısını yapıyoruz."

Eylem olaysız şekilde sona erdi.