İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı tarafından yürütülen oprerasyonda 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
İstanbul, Ankara ve İzmit'te düzenlenen operasyonda, Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz, Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ömer Şahin ve Ayhan Şimşek gözaltına alındı. Diğer 18 şüphelinin ise yurt dışına çıktığı tespit edilirken, 8 şüpheliyi arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

İstanbul Polisi, FETÖ soruşturmasının basın ayağına yönelik yeni bir operasyon düzenledi. Çoğu, Zaman ve Bugün Gazetesi'nin eski çalışanı olan 35 şüpheliye yönelik düzenlenen baskınlarda 9 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında aranan Ergun Babahan'ın yurtdışında olduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün medya yapılanmasına yönelik yeni bir soruşturma başlattı. Çoğu kapatılan Zaman Gazatesi ve Bugün Gazetesi'nin eski çalışmaları olmak üzere 35 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin gözaltına alınması için İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü'ne talimat verildi. Polis ekipleri şüphelilerin adreslerini belirledi. Sabah saatlerinde harekete geçen Asayiş ekipleri, İstanbul, Kocaeli ve Ankara'daki çok sayıda adrese baskın düzenledi. , haklarında arama kararı bulunan Dinçer Gökçe, Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz , Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş,  Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ömer Şahin, Ayhan Şimşek gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

26 İSİM ARANIYOR, 18 ŞÜPHELİ YURT DIŞINA KAÇTI

Dosya kapsamında,  şüphelilerin yanı sıra, haklarında yakalama kararı olan diğer isimlerin, Ergün Babahan, Erhan Başyurt, Eyyüp Sağlık, Abdulkerim Balcı, Ali Yurttagül, Asım Yıldırım, Atilla Taş, Ayşe Özkalay, Can Bahadır Yüce, Celil Sağır, Faruk Arslan, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Hasan Cücük, İbrahim Öztürk, İhsan Yılmaz, Kevser Gülen, Mahmut Akpınar, Mutlu Çölgeçen, Osman Özsoy, Önder Deligöz, Rasim Yılmaz, Ali Seçluk Gültaşlı, Savaş Genç, Şemsettin Efe, Turhan Bozkurt, Yonca Şahin ve Mehmet Yavuz Baydar olduğu öğrenildi. Şüphelilerden 18'inin yurtdışına kaçtığı belirtildi.