Cihan KAYA/ ORTACA,(Muğla),() - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nin Göcek Mahallesi'nde, Göcek D Marin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen turnuvada; olta ile balık yakalama yarışması düzenlendi. 'En Büyük Balık', 'En Ağır Balık' ve 'En Fazla Balık' kategorisi olmak üzere üç dalda verilen ödüller için kıyasıya verilen mücadeleler heyecan yarattı.
Göcek D Marin'de yağmur altında gerçekleştirilen olta ile balık tutma yarışına; D Marin Müdürü Onur Ugan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte ekmek arası balık ikramında da bulunuldu. Kıyasıya geçen yarışma, heyecan yarattı. En ağır ve en uzun balığı 1 kilo 120 gram ve 46 santimetreyle Fetih Ünlü, en çok balığı 18 balık ve 930 gram ile Oktay Çokaçar, kadınlarda en ağır ve en uzun balığı 490 gram ve 29 santimetreyle Tatsıana Taçer tutarak derecelerde birinciliği kazandı. Küçüklerde en ağır balık dalında Ece Ünlü, En Büyük Boy dalında Emre Sıkı ve en çok balık tutma dalında ise Ilgaz İpek Aygün ödüllerini Ugan'ın elinden aldı.
Her yıl Şubat ayının son günlerinde yarışmanın düzenlendiğini belirten D Marin Müdürü Onur Ugan, "Bu çevrede balığın farkına varılsın denizin ve deniz kültürümüzün farkına varılsın. Bunların farkına varılması için bu tür etkinlikleri yapıyoruz. Her yıl daha çok ilgi görüyor. Hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum ayrıca yarışmaya katılan arkadaşlarımız çevre ve doğa dostu insanlar. Bu duyarlılıklarından dolayı da herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI