Nilüfer DEMİR/BODRUM (Muğla), () - ALMANYA'nın Bodrum Fahri Konsolosu Gülay Kaman Kaplan'a, Türk-Alman ilişkileri konusundaki özel başarılarının takdiri olarak, Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nisanı kokteyl ile verildi. 10 yıldan bu yana fahri olarak Bodrum ve Muğla genelinde görev yapan Fahri Konsolosu Gülay Kaman Kaplan, bu nişana layık görüldüğü için onur duyduğunu belirtti.
Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından, Türk-Alman ilişkileri konusundaki 10 yıllık özverili çalışmaları sonucunda Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı verilmeye layık görülen, Almanya Federal Cumhuriyeti Bodrum Fahri Konsolosu Avukat Gülay Kaman Kaplan, ofisinin bahçesinde düzenlediği törenle nişanını teslim aldı. Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu'nun daimi temsilcisi Elke Grabarec tarafından, Liyakat Nişanı verildi. Canlı müzik eşliğinde düzenlenen törene çok sayıda davetli katıldı. 2004 yılından bu yana Bodrum'da avukatlık yapan Gülay Kaman Kaplan, Almanya'da büyümesi nedeniyle, zor durumda olan Alman vatandaşlarının başvurduğu kişi olunca, 2006 Mayıs ayından itibaren Almanya Federal Cumhuriyeti Bodrum Fahri Konsolosluğu görevini üstlendi. Bodrum'da yaşayan Almanların yararlanabileceği Bodrum Alman Kütüphanesi hayata geçirildi. Bodrumlu ve Alman küçük yatırımcıları da buluşturan Kaman Kaplan'a Liyakat Nişanı verildi.
MOTİVASYON KAYNAĞI
Gülay Kaman Kaplan, Liyakat Nişanının, fahri olarak yaptığı faaliyetler için verildiğini anlatırken şunları söyledi:
"Bugüne kadar bu faaliyeti hep doğal bir görev olarak algılardım. Bu nedenle, bu nişanın takdimi bana, her şeyi doğal olarak karşılamamam gerektiğini ve ayrıca müteşekkir olma bilincini hatırlattı. Liyakat nişanını bir motivasyon kaynağı olarak görüyorum. Faaliyetlerimi sürdürmek ve her daim elimden geleni yapmam yönünde teşvik edecektir. Almanya Federal Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasında diyalogu desteklemek, ortak yönleri daha görünür kılmak, farklılıkları ise ortaklaştırmak niyeti ile öne çıkartma çabalarımı arttıracaktır. Her iki ülkenin dilini ve kültürünü desteklemek, farklı olan gelenekleri tanıtarak yaşatmak ve iki ülkenin insanları arasında daima destekleyici unsur olarak çaba göstermek gayesinde olmayı hedefliyorum. Tarafıma liyakat nişanının takdim edilmesinden dolayı duyduğum sevinici ve gururu paylaşarak, tekrar teşekkür etmek istiyorum." 

FOTOĞRAFLI