Haber-Kamera Soner HASIRCIOĞLU İSTANBUL



Eyüp'te akşam saatlerinde, otomobil içersindeki bir şüpheliyi takip ederken sahte içki imalathanesi bulundu. Şüpheli kişi kimlik kontrolü sırasında polisten kaçarken, 600 şişe sahte içkinin ele geçirildiği imalathanede Pakistan uyruklu bir kişi gözaltına alındı.

Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro ekipleri, Merkez Mahallesi Bülbüldere Caddesi üzerinde şüpheli bir aracı takibe aldı. Ekipler, Aracın içerisindeki kişiye kimlik sordu. Bu kişi, bir dükkanı göstererek orasının kendisine ait olduğunu söyledi. Polis ekiplerinin dükkanı kontrol etmek için yöneldiği sırada şüpheli, bir fırsatını aracıyla kaçtı. Polislerden biri şüphelinin peşinden giderken diğeri ise, kaçan kişinin gösterdiği dükkanın hemen yanındaki depoya girdi. Polis deponun, sahte içki üretilen imalathane olduğunu tespit etti. Bunun üzerine durumu diğer ekip arkadaşlarına haber verdi.

SATIŞA HAZIR ÇOK SAYIDA SAHTE İÇKİ BULUNDU

Takviye ekiplerin gelmesiyle imalathanede yapılan aramada, önceden şişelere doldurulmuş 600 şişe sahte içki, yaklaşık bin 500 adet de doluma hazır halde boş şişe ele geçirildi. Ayrıca, imalathanede bir kazana bağlı düzenek yapılmış içki dolum makinesinin de olduğu görüldü. Depoda olay yeri çalışması yapıldıktan sonra sonra, sahte içkilere imha edilmek üzere el konulacağı öğrenildi.

Polis ekipleri, imalathanede çalışan Pakistan uyruklu bir kişiyi gözaltına alırken kaçan kişinin yakalanması için operasyonlarını sürdürüyor.



Yetkililer, sahte içki üreticilerinin yılbaşı için hazırlık yaptıklarının tespit edildiğini söylediler.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

- Polisin bulduğu depo



- Depo içindeki sahte içkiler



- Doluma hazır boş şişeler



- Etiketler



- Polis ekiplerinin çalışması



- Şüphelinin gözaltına alınması



- Genel ve detaylar