GİRESUN’un Eynesil İlçesi'nde aşırı yağış sonucu Dizgine ve Topallı derelerinin taşması ile oluşan selin yaraları sarılmaya çalışılıyor.
Derelerin taştığı, köprülerin yıkıldığı ilçede suyla dolan ev ve işyerlerini temizlemek için başlatılan çalışmalar devam ederken, bölgede hasar tespiti çalışmaları da sürüyor.  Zarar gören elektrik ve su hatlarında yenileme çalışmaları yapılan ilçede, iş makineleri de dere yatakları ve çevrede biriken molozları ve toprak temizliyor.

HASAR VE ZARAR TESBİTİ YAPILIYOR


Selden zarar gören vatandaşların ihtiyaçlarını tespit etmek için çalışma yaptıklarını söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Giresun İl Müdürü Mustafa Tosun, "Hasar gören ev ve iş yerlerini tespit için çalışıyoruz. Vatandaşlarla görüşerek sıkıntılarını ve sorunları dinliyoruz. 35 kişilik ekiple gezerek sorunları tespit etmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar Eynesil’de 40, Görele’de ise zarar gören 30 ev ve aile tespit ettik. Yeni ihbarları da değerlendiriyoruz. Çalışmalara aralıksız devam edeceğiz" dedi.

CANIMIZI ZOR KURTARDIK


Bu arada, Dizgine deresinin taşması nedeniyle zarar gören fındık bahçesinde çalışan Emine Öztürk, çok zor saatler yaşadığını, evini su bastığını ve tavuklarının telef olduğunu anlattı. 
Arazilerinin selden büyük zarar gördüğünü kaydeden yöre sakinlerinden Osman Yayla ise "Canımızı zor kurtardık. Köprü gelen malzemeyle tıkanınca dere suları buraya kadar geldi. Bu afete hiçbir şey dayanmaz. Yetkililer geldi, ellerinden geleni yapıyorlar. Beşikdüzü daha da kötü. Devletin vatandaşını mağdur edeceğini düşünmüyorum" ifadesini kullandı.

"SAHİPSİZ KALDIK"


Topallı Deresi kenarında tesis alanının sel sularından büyük oranda zarar gördüğünü söyleyen ancak yetkililerin henüz gelip bir işlem yapmadıklarını dile getiren Bülent Topal ise ilgisizlikten şikayetçi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ilçeye gelerek inceleme yaptıktan sonra yetkililere talimat verdiğini anlatan Topal, "Onlar gitti ama gelen olmadı. Can kaybımız yok ama zararımız çok. Bir kişi gelip de, ne derdiniz var diye sormadı. Sahipsiz kaldık. Çok büyük afet yaşandı.  Köprüleri inşa edip ulaşımı sağlamaya çalışıyorlar ama bizim de sorunlarımız var. Dinlenme tesisimiz gitti. Birilerinin bize gelip sıkıntılarımızı sormalarını bekliyoruz. Ama henüz gelen giden yok” diyerek yakındı.