Ferit ASLAN/SİİRT, () - SİİRT Valisi Mustafa Tutulmaz'ın, kentte basın açıklaması sırasında açılan, 'Ey Vali gazdan coptan vazgeç çocukları bırak demokratik eylemlerin önünü aç' yazılı pankart hakkında şikayette bulunması üzerine İHD Şube Başkanı Zana Aksu'ya soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında ifade veren Aksu, "İddiaya konu pankart ile birlikte dernek üyeleri ile basın açıklaması yaptım. Söz konusu pankartla olaya mizahi olarak yaklaştım ve amacım, bahsini ettiğim çocukların gözaltına alınması olaylarını mizahi olarak eleştirmek ve kamuoyuna duyurmaktı" dedi.
Siirt'te, 29 Ocak günü yapılan basın açıklamasında, 'Ey Vali gazdan coptan vazgeç çocukları bırak demokratik eylemlerin önünü aç' yazılı pankartı taşıyan İHD Siirt Şube Başkanı Zana Aksu hakkında Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve Emniyet Müdürlüğü'nün şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında savcılıkta ifade veren Zana Aksu, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ın göreve başlamasından sonra il genelinde sokak olaylarına karışan çocukların polis ekipleri tarafından gözaltına alınmasında artış olduğunu öne sürdü. Aksu, konu ile ilgili olarak Vali ile yaptıkları görüşmede Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile birlikte bir çalışma yapılması ve çocukların sokak eylemlerinden uzak tutulmasının sağlanmasını talep ettiklerini söyledi. İHD Siirt Şube Başkanı Zana Aksu, ifadesinin devamında şöyle konuştui:
"Ancak, Siirt Valisi bu talebimizi olumsuz karşıladı. Bunun üzerine 29.0.2015 tarihinde dernek başkanı olarak iddia olan pankartı hazırlattım ve bu pankart ile birlikte dernek üyeleri ile basın açıklaması yaptım. Söz konusu pankartla olaya mizahi olarak yaklaştım ve amacım, bahsini ettiğim çocukların gözaltına alınması olaylarını mizahi olarak eleştirmek ve kamu oyuna duyurmaktı. Basın açıklaması içeriğinde de genel olarak çocuklara uygulanan polis şiddeti ve gözaltı işlemlerini eleştirdim. Kesinlikle Siirt Valisi'ne veya emniyet güçlerine yönelik hedef gösterme, iftira, hakaret vb. eylemlerde bulunma gibi bir kastım yoktu. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum."

FOTOĞRAFLI