Mersin’de 3 katlı bir evden 4 kamyon çöp çıktı. Çöpler zabıta ekiplerinin 7 saatlik uğraşı sonrasında temizlenebildi.

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bir ihbar üzerine Mesudiye Mahallesi 5107 sokaktaki 3 katlı eve geldi. Aysel A.’ya ait olan ve vatandaşların sağlığını tehdit edecek biçimde çöp toplandığı tespit edilmesi üzerine Akdeniz Belediye Encümeni tarafından karar alındı.

Evini temizlemesi için Aysel A.’ya yasa gereği 3 gün süre tanıyan Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, geçen sürede gereken temizliğin yapılmaması üzerine harekete geçti.

Mağazalar Polis Merkezi ekipleri ve Mesudiye Mahalle Muhtarı Osman Kütük nezaretinde çilingir marifetiyle kapıyı açtıran Zabıta ekipleri, Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin söz konusu eve girmelerini sağladı.

Daha önceden de defalarca temizlenen evin içinden yükselen kokular ve karşılaşılan manzara, Belediye temizlik görevlilerine zor anlar yaşattı. Öte yandan ekiplerin temizlik çalışmaları takip eden mahalle sakinleri ve sokaktan geçen yurttaşlar, gelen kokulardan ötürü ağız ve yüzlerini kapatmak zorunda kaldı.

Çalışma sonunda evden yaklaşık 4 kamyon dolusu çöp çıkarılarak bertaraf edildi. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, çöplerin toplanmasının ardından binanın içi ve dışına ilaçlama yaptı.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, halkın sağlığını her şeyden önemli olduğunu belirterek çevreyi kirletenlere asla müsaade etmeyeceklerini vurguladı.