Erdem ÖZCAN/BANDIRMA (Balıkesir), () - ETİ Maden Bandırma İşletme Müdürlüğü'nde çalışan Petrol İş Sendikası'na bağlı işçiler, Danıştay'ın verdiği kararı uygulamadığı, kendilerini kar ve tipide 1.5 kilometre uzaklıktaki yemekhaneye yürüyerek gönderdiğini öne sürdüğü işletme müdürünü düzenledikleri eylemle protesto ettiler.
Eti Maden'de yapılan eylemde konuşan Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan, Eti Maden Bandırma İşletme Müdürü Recep Şekerci'yi keyfi uygulamalar yapmakla suçladı. Danıştay 3'ncü Dairesinin Eti Maden İşletme Müdürlüğündeki araştırma ve geliştirme laboratuvarı, kırma, eleme ve ayıklama bölümlerinde taşeronlaşma yapılmayacağı yönünde kararının bulunduğunu belirten Kayan, "Buna rağmen işletme müdürlüğü bu işlemleri maalesef taşeron yoluyla yaptırıyor" dedi.
Hafta başında etkili olan fırtına ve yağışta işçilerin yemekhaneye gitmeleri için işletme müdürlüğü tarafından araç tahsis edilmediğini açıklayan Kayan, o kar ve tipi işçiler yemekhaneye gidebilmek için 1.5 kilometre yürümek zorunda kaldıklarının söyledi. İşletme müdürlüğünün kendilerine araç tahsis etmek zorunda olmadıklarını söylediğini belirten Kayan, "Ama geçmiş dönemlerde havalar kötü olduğu günlerde yemekhaneye gidip gelmeleri için bizlere araç veriyorlardı. Bu olay insanidir" diye konuştu. İşçiler kent merkezine kadar yürüdükten sonra olaysız şekilde dağıldılar.

FOTOĞRAFLI