Turgay İPEK/ERZURUM, ()-ERZURUM'un merkez Yakutiye ilçesine bağlı Güzelova köyünde 7 evin kül olduğu yangında evlerinin çatısı ile birlikte eşyalarının büyük bir bölümü kullanılmaz hale gelen Ayşe (38) ile Neşe Doğar (35) kardeşlere Belediye Başkanı Ali Korkut, yardım elini uzattı.
Kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki 2 bin 500 nüfuslu Güzelova köyünde 32 yıl önce babaları, 2 yıl önce de anneleri ölen bekar Ayşe ve Neşe Doğar kardeşler birlikte yaşamaya başladı. Güzelova köyünde 29 Eylül akşamı çıkan yangında 7 ev, ahırları ile birlikte kül oldu. Yangında iki kardeşin evinin çatısı tamamen, eşyaların büyük bir bölümü kullanılmaz hale geldi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, iki kardeşe yardım elini uzatarak halı, kanepe, çamaşır makinesi, fırın gibi bazı ev eşyalarını götürüp teslim etti. Her sıkıntılarında yanlarında olacağını belirten Başkan Korkut, "Kimse sahipsiz değil. Belediye size hem analık hem de babalık görevini yapacak. Evinizin çatısı onarıldı. Eşyaların büyük bir bölümü yenilendi. Evin içindeki hasarları da kış gelmeden gidereceğiz. Bir isteğiniz olduğunda kapım her zaman açık. Evinizde ağız tadı ile oturmanızı temenni ediyorum" diye konuştu.
Rahmetli babalarının Bağ-Kur emeklisi olduğu için iki kız kardeş olarak ayda toplam 700 lira maaş aldıklarını ve geçinemediklerini söyleyen Ayşe Doğar, "Köyde nasıl çıktığını bilmediğimiz bir yangın yaşandı. 7 ev kül olurken bizim de evin çatısı tamamen, eşyalarımızın da büyük bir bölümü yandı. Eşyaları yangın kadar itfaiyenin sıktığı su da kullanılmaz hale getirdi. Yangın yüreğimizi yakmıştı. Ancak belediye başkanı Ali Korkut bu yangına su serpti. Yangından sonra yüzümüz ilk kez güldü" dedi.

FOTOĞRAFLI