Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen 'Zafer Alayı' yürüyüşüne yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şubesi ile çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen Zafer Alayı yürüyüşü Porsuk Bulvarı, Mustafa Kemal Atatürk Caddesi girişinde başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen ile CHP Milletvekili Utku Çakırözer'in de aralarında bulunduğu kalabalık, Vilayet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Sık sık 'Türkiye Laiktir, Laik kalacak' ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' şeklinde sloganlar atan kalabalığa Eskişehirspor taraftarlarının oluşturduğu Bando EsEs Grubu da eşlik etti.
Vilayet Meydanı'nda yürüyüşü tamamlayan kalabalık, burada 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu. ADD Şube Başkanı Azmi Kerman yaptığı konuşmada "Atatürk'e ve onun eserlerine her gün, her ortamda saldıranlar şunu çok iyi bilsinler ki; Atatürk bu devletin kurucusu ve ulusal kahramanıdır. Türkiye Atatürk'tür. Bu nedenle Atatürk'e ve onun eserlerine sonsuza dek sahip çıkacağız" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kalabalık 10'uncu Yıl Marşı'nı söyledikten sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI