Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de CHP İl Teşkilatı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen 'Cumhuriyet ve Demokrasi' yürüyüşüne yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
CHP'nin yürüyüşü İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda başladı. Yürüyüşe Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel de katıldı. Kalabalık sık sık "Türkiye laiktir laik kalacak" ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan attı. Vilayet Meydanı'nda son bulan yürüyüşe katılanlar burada topluca İstiklal Marşı'nı okudu.
CHP İl Başkanı Sinan Özkar kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada 30 Ağustos'un, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasındaki milli ordunun zafer yıldönümü olduğunu söyledi. Özkar şöyle devam etti:
"Bugün maalesef zaferler kazanmış milli ordumuzun kurulan kumpaslarla zayıflatıldığı, içerisinde bir cemaat yapılandırıldığı, bu yapının darbe girişiminde bulunduğu günler yaşadık. Ne orduya kurulan kumpasın ne darbenin yanında olduk. Milletçe hayatımızda iki önemli Mustafa vardır. Biri Hz. Muhammed Mustafa, diğeri Mustafa Kemal Atatürk. Hz. Muhammed Mustafa'yı tanımadan Müslüman, Mustafa Kemal Atatürk'ü tanımadan bu milletten olunmaz. Atatürk'ü tanımayanının cibiliyeti şüphededir, gaflet içerisindedir, ihanet içerisindedir."
Sinan Özkan'dan sonra sırasıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel birer konuşma yaptı. CHP İl Başkanı Sinan Özkar yapılan konuşmaların ardından Atatürk Anıtı'na partisinin çelengini bıraktı. Kalabalık daha sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI