Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, ()- ESKİŞEHİR'de yaklaşık 150 kişinin katıldığı basın açıklamasında, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması protesto edildi.
Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen basın açıklaması İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda yapıldı. Açıklama öncesi Halkevi üyeleri halka ücretsiz Cumhuriyet Gazetesi dağıttı. Basın açıklamasını okuyan Rahmi Emeç, Can Dündar ve Erdem Gül'ün halka gerçekleri duyurdukları için tutuklandıklarını söyledi. Emeç şöyle devam etti:
"Yaptığımız haberleri, iktidarın ve onun beslediği çevrelerin hoşuna gider mi gitmez mi diyerek yapacak değiliz. Bizi ilgilendiren gerçekr, halkımızın çıkarları ve onun haber alma özgürlüğüdür. Reyhanlı, Suruç ve Ankara'da patlatılan bombalarla oluşturulmuş korku ortamı ve baskılarla tekrar iktidar olanlar, bir gün altlarındaki sandalye ve güç gittiğinde kendilerinden hesap sorulacağını unutmasınlar. AKP'nin seçim transferleriyle saflarına dahil ettiği Tuğrul Türkeş, daha bundan 5 ay önce katıldığı bir programda, 'Burada bizi izleyenlerin huzurunda yemin ediyorum; Vallahi ve billahi o silahlar Türkmenlere gitmiyordu. Bilerek söylüyorum. İddia ederek söylüyorum. Bizim o bölgeyle irtibatımız var. Bayır Bucak Türkmenleri, Halep'tekilerle irtibatımız var' demiştir. Bu ülkede yargı eğer bağımsız ise, Türkeş'in bu değerli bilgilerine de başvurulmalıdır. Bu iktidarın kirli çamaşırlarını teşhir etmede, inadına gerçeğin peşinde olacağımızı bir kez daha duyuruyoruz."
Basın açıklamasına katılanlar daha sonra öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için 10 dakika oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

  FOTOĞRAFLI