İzmir’in Menemen ilçesinde, boşandığı Hayri Özel (48) tarafından sabah işe gittiği sırada tabancayla vurularak öldürülen Filiz Aktaş (25), gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Aktaş için Mahkeme Camisi’nde, cuma namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Namaza babası Fevzi Aktaş, kızkardeşi Yasemin Aktaş, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, yakınları ve diğer vatandaşlar katıldı. Annesi ise fenalık geçirdiği için camiye gelemedi. Baba Aktaş, zanlı Özel’in üzerinden iki tabanca ve dokuz tane dolu şarjör çıktığını hatırlatarak, "Kızımdan sonra bizi de öldürmeyi planlıyordu." dedi.
Namazın ardından Filiz Aktaş’ın tabutu, omuzlara alınarak cenaze aracına koyuldu. Bu sırada ablası Yasemin, "Allah’ım, yaktılar bizi. İndirin kardeşimi!" diyerek gözyaşı döktü. Aktaş, Menemen Mezarlığı’nda toprağa verildi.
İzmir-Çanakkale karayolu üzerinde, işyerine gitmek için servis bekleyen Filiz Aktaş, 2006 yılında evlendiği ve 2010 yılında boşandığı Hayri Özel tarafından tabancayla öldürülmüştü. Olaydan sonra kaçmaya çalışan zanlı Özel, polislere de ateş açmış ve polis memuru Mustafa Y.’yi yaralamıştı. Polis tarafından vurularak yaralı ele geçirilmişti. Zanlı Hayri Özel’in üstünde, iki tabanca ve dokuz tane dolu şarjör ele geçirilmişti.