ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDI
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Ayşen Gürcan, Burdur’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından özel bir okulda düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğine katıldı. Törende Bucak İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören öğrencilerden oluşan mehter takımı, semazen ve spor grubu gösteri sundu. Bir grup öğrenci de işaret diliyle İstiklal Marşı’nı okudu.
‘GİZLİ AJANDA TUTMAMAK GEREKİYOR’
Gürcan daha sonra MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen, moderatörlüğünü MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz'ın yaptığı ‘Türkiye ve Dünyadaki Son Gelişmeler Üzerine’ adlı söyleşiye katıldı. Gürcan, “İçinizdeki neyse dışınıza da bunu yansıtmak ve gizli ajanda tutmamak gerekiyor. Bizim toplumumuzun sağduyusunun kavrayamadığı buydu, FETÖ'nün yaptığı buydu, gizli ajanda tutarak iş yapmak. Yani iyi bir iş yapıyor gibi gösterip arka planda başka planlar kurgulamak. Ama ne oldu, ortaya çıktı. Çünkü hiçbir kötülük yerde kalmaz” dedi.
‘BAŞKANLIK SİSTEMİ VAR ASLINDA’
Öğretmen atamalarına değinen Gürcan, her önüne gelenin ‘ben öğretmenim’ diyememesi gerektiğini, öğretmenliğin de kendine has göstergeleri olması ve bu profesyonelliğin bir tek diplomayla garantilenmemesi gerektiğini savundu. Başkanlık sistemine de değinen Gürcan, “Türkiye'ye bu elbise dar geliyor artık. Kendiliğinden gelişti zaten. Şu an cumhurbaşkanımızı halk seçiyor. Yani şu an bir başkanlık sistemi var aslında. Yeni anayasa şart, şu an yamanın yaması halinde anayasamız. Hep birlikte sivil bir anayasa yapalım” diye konuştu.
Programın ardından MAKÜ Rektörü Korkmaz, Gürcan’a İstiklal Marşı'nın yazılı olduğu tablo hediye etti.
Eski bakan Gürcan programlarının sonunda nüfus kütüğü Burdur’da olması dolayısıyla İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nde çipli kimlik kartı müracaatı da yaptı.

FOTOĞRAFLI