ŞIRNAK'ta sürdürülen operasyonlar sırasında PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan özel harekat polisi Ergin Şara'nın acı haberi İzmir'in Karşıya'da oturan ailesini yasa boğdu.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevliyken geçici görevle Şırnak'a giden polis memuru Ergin Şara, 26 Nisan'da PKK'lılarla girilen çatışmada yaralandıktan sonra tedaviye alındığı GATA'da akşam saatlerinde şehit oldu. Erzurum Şenkaya nüfusuna kayıtlı evli ve 3 çocuk babası olan Ergin Şara'nın Karşıyaka'nın Zübeyde Hanım Mahallesi 7448/7 Sokak'ta oturan ailesine acı haber ulaştı. Askeri yetkililer tarafından sağlık ekipleri eşliğinde acı haberi alan Şara'nın aile bireyleri gözyaşlarına boğuldu. Şehit evine bayraklar asılırken, Karşıyaka Belediyesi tarafından da taziye çadırı kuruldu. Burada taziyeleri kabul eden Şara'nın ağabeyi Kazım Şara, "Şehidimiz Erzurumlu ama çocukları burada olduğu için cenazesi İzmir'e gelecek. Allah bize sabır versin. Bizin ciğerimizi yaktılar, Allah'ta onları yaksın. Kendisiyle yaralanmadan 4 gün önce görüşmüştüm. Operasyonlar bitince dilekçesini verecekti. Vatan sağ olsun" dedi.

ANNE YOLDA FENALAŞTI

Erzurum'da olan şehidin anne ve babasına da oğullarının şahadet haberinin ulaştığı belirtildi. Acı haberi alınca yola çıkan çiftten annenin fenalaşınca hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. 
Şara'nın cenazesinin GATA'da düzenlenecek törenin ardından İzmir'e gönderileceği, Karşıyaka Beşikçioğlu Camii'nde ikindi namazına mütakip kılınacak cenaze namazından Bornova Garnizon Şehitliği'nde toprağa verileceği bildirildi.