ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) ile Bahreyn'deki Kral  Hamad Üniversitesi arasında eğitim ve sağlık işbirliği protokolü imzalandı.
ERÜ Rektörlük Binası Senato Salonu'ndaki protokol imza törenine, ERÜ Rektörü Prof.Dr. Muhammet Güven, Bahreyn Krallığı'ndan Yüksek Sağlık Şurası Başkanı Emir Muhammed Bin Abdullah Al Khalifa ile Kral Hamad Üniversitesi CEO’su General Salman Bin Ateyatalla Al Khalifa, Bahreyn Yüksek Sağlık Şurası üyeleri, Rektör Yardımcıları, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kudret Doğru ve Tıp Fakültesi Hastanesi yöneticileri katıldı. Rektör Prof.Dr. Güven, önceki görüşmeler kapsamında Bahreyn'den gelen hastaların Tıp Fakültesi'nde tedavilerinin yapıldığını ifade ederek, şöyle dedi:
"Bahreyn devleti ile yaptığımız görüşmeler çerçevesinde geldiğimiz noktada üniversitemiz ile Bahreyn'deki Kral Hamad Üniversitesi arasında eğitim ve sağlık işbirliği anlaşmasını imzalama aşamasına geldik. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) yeni bir yapılanma içerisinde ve bu yapılanma içerisinde de uluslararası işbirliklerine çok büyük önem vermekte. Hergün başka ülkelerle YÖK eğitim ve işbirliği anlaşmaları yapmakta. Bugün imzaladığımız protokolün bir sonraki aşaması, heyetlerarası görüşmelerle belki YÖK'le de bir anlaşma yapma imkanları olacak. O zaman işbirliğimiz daha önemli bir boyuta ulaşacak. Zaten Sağlık Bakanlığıyla sağlık hizmetleri konusunda bir işbirliği anlaşmaları var. Biz bunu sağlık hizmetlerinin yanında da eğitime de taşımak istiyoruz."
Bahreyn Yüksek Sağlık Şurası Başkanı Emir Muhammed Bin Abdullah Al Khalifa da, Türkiye'de sağlık hizmetlerinin ve eğitiminin belli bir aşamaya geldiğini, bölgesinde verdiği hizmetle adından sıkça söz ettiren Erciyes Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını bildirdi. 
Erciyes Üniversitesi ile Bahreyn devleti arasındaki işbirliği protokolünü ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven ve Bahreyn Yüksek Sağlık Şurası Başkanı Al Khalifa imzaladı. Güven ve Al Khalifa, protokol imza töreni anısına birbirlerine plaket verdi.