Osman Nuri BOYACI-Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, () - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye ile uğraşan ülkelerin tarih sahnesinden silineceğini ileri sürerek, "Bazı ülkeler PKK terör örgütünü üzerimize sürerek bir şey yapacaklarını sanmasınlar. Son terörist etkisiz hale gelene kadar temizlenecek bunlar. Bunlardan şüpheniz olmasın. Bizimle uğraşan o devletler var ya yakında onlarda tarih sahnesinden silinir merak etmeyin" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da, Aile Sosyal Destek Projesi'nin sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin değil Türkiye'nin projesi olduğunu söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile birlikte bakanlığının Denizli'de 33 milyon lira maliyetli 6 tesisinin açılışı, 3 tesisinin temel atma töreni ile sertifika törenine katıldı. Pamukkale Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene iki bakının yanı sıra Ak Partili milletvekilleri ve belediye başkanları, partililer ve orman çalışanları katıldı.
"İSTANBUL'UN 2071 YILINA KADAR SU SORUNU YOK"
Konuşmasında, Recep Tayyip Erdoğan'la tanışmasını, İSKİ ve DSİ Genel Müdürü olmasını anlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Denizli'ye 18 müjdeyle geldiğini söyledi. Denizli'nin 2040-2050 yılına kadar su sorunu olmamasını yeterli görmediklerini anlatan Eroğlu, "Büyük düşünüyoruz. Su bir şehirde yeterli dediğimizde en az 30-40 yıl sonrasının ihtiyacını karşılamak esastır. İstanbul'da da bu anlayışla su verdik. Şu anda İstanbul'da 2071 yılına kadar, Malazgirt Zaferi'nin bininci yılına kadar suyumuz var. Şu anda Denizli için de 2060 yılına kadar su ihtiyacını karşılasın diye çalışmalarımızı yaptık" dedi.
Denizli'ye bal ormanı kuracaklarını, gölet ve barajlar yapacaklarını, ceviz fidanı dağıtacaklarını belirten Eroğlu, "Arıcıların ormana girmesi yasaktı. 227 bal ormanı var. Şimdi Türkiye dünyada bal üretiminde ikinci sıraya yükseldi. Ballar, kaliteli hale geldi. Denizli'de de çalışma yapalım, marka oluşturalım. Artık, Denizli horozu balı mı dersiniz, ne dersiniz" diye konuştu.
Bakan Eroğlu, GAP gibi Ege Bölgesi için de proje hazırladıklarını anlatırken, "Biz altı ay çalıştık, adı Ege Gelişim Projesi olan muazzam bir çalışma yaptık. Zaman konusunda hassas bir adamım. Bu proje EGEGEP, 31 Aralık 2019 günü saat 16.59'a kadar bitecek diye arkadaşlarımızla hedefe kitlendik" dedi. Eroğlu, şöyle dedi:
"Köy Hizmetleri vardı. Hedefi yoktu, kapandı. Ama bizim bütün kurumların hedefleri var. 2019 yılında ilk yedi emsal kurum arasına gireceğiz inşallah. DSİ, ilk üçe girdi şu anda. 4 bin 547 tesis, 25 milyar liralık yatırım Ege Bölgesi'ne yapılacak. Denizli'de de 31 baraj, 74 sulama tesisi, 2 içme suyu temin tesisi, 126 dere ıslahı yapıp, 20 köprüyü de bitireceğiz. Üç şehir ormanı kuracağız, bal ormanı sayısını 10'a tamamlayacağız. 44 mesire yeri düzenleyeceğiz, Denizli'yi tabiat turizmine açacağız. Her tarafı ağaçlandıracağız" dedi.
"BİZİMLE UĞRAŞAN DEVLETLER TARİH SAHNESİNDEN SİLİNECEK"
Türkiye'nin terörle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini belirten Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Merak etmeyin etrafımızda ateş çemberi var ama Türkiye dimdik ayakta. Allah'ın izniyle son kale daima ilelebet ayakta kalacak. Bu topraklarda şanlı bayrağımız ilelebet ayakta kalacak, minarelerde ezanlar ilelebet okunacak. Bazı ülkeler, PKK terör örgütünü üzerimize sürerek bir şey yapacaklarını sanmasınlar. Son terörist etkisiz hale gelene kadar temizlenecek bunlar. Bunlardan şüpheniz olmasın. Türkiye'nin çok daha bahtı açık, yıldızı parlak. 21'inci asra bu millet mührünü vuracak. Buna yürekten inanıyorum. Bizimle uğraşan o devletler var ya, yakında onlarda tarih sahnesinden silinir merak etmeyin. Çünkü cenabı Allah'ın muradı ilahisiyle Türkiye şu anda yükselişte."
"HER AİLENİN BİR SOSYAL DANIŞMANI OLACAK"
Törene katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Mardin'de açıklanan 10 maddelik Terörle Mücadele Eylem Planı'nda yer alan Aile Sosyal Destek Projesi'nin detaylarını açıkladı.
Kısa adı ASGEP olan projenin sadece bölgede değil Türkiye genelinde uygulanacağını vurgulayan Ramazanoğlu, "Bütün vatandaşlarıyla, doğusundan batısına, Rize'den Adana'ya kadar Türkiye büyük bir aile. Parçalanmaz bir bütünüz. Her ailenin bir sosyal danışmanı olacak. Model aldığımız aile hekimliği modelinden hareketle bunu projelendirdik. Artık bu sosyal danışman dediğimiz arkadaşlarımızın her biri bin aileden sorumlu olacak ve o ailenin bütün problemleriyle ilgilenecek, kapısını çalacak. Özellikle şu anda Güneydoğu'da, Doğu'da ihtiyacı olan 4 ilimiz, 12 ilçemiz bizim için öncelikli oldu. Orada bu projemizi başlattık. Ama bu bir Türkiye projesi. Denizli ilk adımı atacağımız illerimizden bir tanesi" dedi.
Bakan Ramazanoğlu, Silopi'de şu anda 100'e yakın sosyal psikolog ve sosyal hizmetler uzmanının çalıştığını belirterek, "Sahaya gittiğimizde ben de doktor olarak ailelerin yanına gidiyorum. Sorana, 'Buraya bakan olarak değil terapist olarak geldim' diyorum" diye konuştu.
33 MİLYONA 9 TESİS
Konuşmaların ardından 33 milyon lira bedelle tamamlanan 6 tesisin açılışı ile 3 tesisin temel atma töreni iki bakan ve protokol üyelerinin butonlara basması ile gerçekleştirildi. İki bakan daha sonra orman köylülerini kalkındırmak için 6 aileye süt sığırcılığı kapsamında Orköy sertifikası ve 14 aileye 49 yıl süreyle tahsis edilen 500'er badem ağacı dikilmiş 13 dekarlık alanların sertifikasını verdi. Hak sahiplerinin sahaları kurayla belirlendi. Törenin ardından bakanlar Eroğlu ve Ramazanoğlu, Pamukkale Kültür ve Kongre Merkezi'nin bahçesine ladin ağacı dikti. İki bakan fidanları toprakla buluşturdu, can suyu verdi.

FOTOĞRAFLI