Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde, geçen 28 Ekim'de su basması sonucu mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarına katılan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye (kurtarma) ekibinin bir bölümü, döndüğü Zonguldak'ta çiçeklerle karşılandı.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Madenci Anıtı'nda karşıladığı kurtarma ekiplerinin Ermenek'teki başarılı çalışmalarla Zonguldak ve maden işçisine gurur yaşattığını söyledi. TTK'nın Türkiye’nin madencilik okulu olduğunu belirten Alabaş, "Tahlisiye ekiplerimiz, Soma kazasında ardından Ermenek kazasında bunu bir kez daha gösterdiler ve tescillemiş oldular. Tahlisiye ekipleri, TTK’nın mutlaka yaşatılması gerektiğini, madencilik sektörü açısından buranın ne derecede önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Ermenek kazasının hemen ardından bugüne kadar orada görev yapan arkadaşlarımız var. Bugün dönen ekibimiz orada 17 gün aralıksız görev yaptı. Ermenek’te göreve devam eden arkadaşlarımız çalışmalarının sürdürüyor" dedi.
TTK Karadon Müesesesi'nde çalışan İsmail Cebeci, Ermenek’te mahsur kalan madencileri kurtarmak için tüm arkadaşlarının özverili bir çalışma yaptığını söyledi. Cebeci, şöyle dedi:
"Ekibimizin bir bölümü halen Ermenek’te görev yapıyor. Kozlu tahlisiye ekibimiz de onlara katıldı. Görev verildiği an yeniden Ermenek’e gideceğiz. Biz her an için göreve hazırız."

FOTOĞRAFLI