Özden ATİK/İSTANBUL,() Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, Kur'an-ı Kerim'e hakaret içerikli fotoğrafı paylaştığı iddiasıyla "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan G.A. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Mahkeme, adresinde bulunamayan sanığın duruşmalardan kaçtığına kanaat getirerek ifadesinin alınması için yakalama kararı çıkardı. Sanık G.A'nın cezalandırılması için aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eski bakan Egemen Bağış'ın da yer aldığı 22 kişi şikayetçi sıfatıyla yer alıyor.
İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 2. celseye, şikayetçi Hasan Emre Okumuş, Silivri Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan şikayetçi Samet Kuruca ile diğer şikayetçilerin avukatları katıldı. Hakkında ilk celse zorla getirme kararı çıkarılan tutuksuz sanık G.A. ise duruşmaya gelmedi.
Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile cezaevinden duruşma salonuna bağlanan Samet Kuruca, sanığın eyleminin halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmeye yönelik olduğunu söyleyerek şikayetçi olduğunu ve cezalandırılması gerektiğini belirtti. Şikayetçilerden Diyanet Sen ve Hayrat Vakfı avukatları da suçtan zarar gördüklerini belirterek davaya katılma talebinde bulundular. Diğer şikayetçi avukatları da şikayetlerinin devam ettiğini söylediler.
Hakim Mehmet Arslan, sanığın adresinden yeni adres bırakmadan ayrıldığının anlaşıldığını, yeni adresinin de tespit edilemediğini belirtti. Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız, "Sanığın yurtdışına kaçtığı söyleniyor" dedi.
Hakim Arslan, sanığın duruşmalardan kaçtığı kanaatine varıldığını belirterek ifadesinin alınması için hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verdi. Diyanet Sen ve Hayrat Vakfı'nın davaya katılma taleplerini kabul eden hakim, duruşmayı erteledi.

İDDİANAME
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, twitter'da "kedibiti" adlı hesabın sahibi G.A "sanık" sıfatıyla yer alırken; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eğitim Bir-Sen, Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası ile Hayrat Vakfı temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 22 kişi ve kurum "müşteki" olarak yer alıyor. İddianamede, sanığın Twitter'daki paylaşımlarında İslam dinine, Kur'an-ı Kerim'e ve Peygamber'e hakarette bulunarak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik edip, büyük bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı ifade ediliyor. İddianamede şüphelinin evinde yapılan aramada, paylaşılan fotoğraftaki ayakkabılar ile çekimin yapıldığı cihazın tespit edilerek muhafaza altına alındığı kaydediliyor. Sanık G.A'nın "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlarından 1,5 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.