Mustafa BAYER- Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya, 'altın kaplama klozet' tartışmasına ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 100 bin liralık manevi tazminat davası açtıklarını söyledi.
Ak Parti Afyonkarahisar milletvekili adayı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya, seçim çalışmaları kapsamında avukatlık bürolarını ziyaret etti. Bir ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Nöbetçi Sulh Hukuk Mahkemesi'ne bugün başvurarak manevi tazminat davası açtıklarını belirtti.
Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davasının yanında kınama cezası verilmesini de istediklerini söyleyen Özkaya, şöyle dedi:
"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun, sayın Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanlığı sarayı için ilgili beyanları, Cumhurbaşkanlığı sarayındaki klozetlerin altın olduğu beyanlarıyla ilgili bugün manevi tazminat davası açtık. Ben özellikle mahkeme uygun görürse, ihtiyaç duyarsa mahallinde de keşif yapılmak üzere bunların doğru olmadığını, gerçek olmadığını, iftira olduğunun tespit edilmesini ve 100 bin liralık manevi tazminat ayrıca da davalı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kınanmasını talep ediyorum. Dava dilekçesini Ankara Sulh Mahkemesi'ne arkadaşlarımız verdi. İnşallah bundan sonra dilekçenin teati safhası (inceleme süresi) akabinde ise duruşmada gerekli görürlerse mahallinde yerinde incelenmesi, keşif yapılacaktır. Geçmişte bir kısım ülkelerde kralların altın varaklı saraylarda oturduğu, bir kısım yerlerin altınla kaplandığını özellikle kamuoyu da bilmektedir. Güya sayın Cumhurbaşkanımızın da böyle bir sarayda, lüks, şatafat içerisinde yaşayan bir lidermiş gibi kamuoyunda imaj oluşturmaya çalışmaktadır. Bu vesileyle sayın Cumhurbaşkanımıza, kin ve husumet duymasına gayret sarf edilmektedir. Seçim günüyle bunu da birleştirilerek Ak Parti'nin kurucu genel başkanı olması ve uzun süre genel başkanlık ve başbakanlık yapması münasebetiyle Ak Parti'nin oylarının düşmesi için bu beyanlarda, bu iftiralarda bulunmaktadır. Mahkeme gerekli cevabı verecektir."

FOTOĞRAFLI