CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen "Rizeliler Buluşuyor" etkinliğinde medya ve muhalefet partilerine yüklendi.

"RİZE'DEKİ TV PROGRAMI

"Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalının spikeri Rize'ye gitmiş" diyerek medyaya yönelik eleştirilerine başlayan Erdoğan,"Bunu duydunuz mu yoksa. Orada bir program yapıyor. Oradaki hemşerilerimize benim aleyhimde bazı şeyler söyletmeye çalışıyor. Hemşerilerim çatır çatır tüm gerçekleri mikrofona ifade ediyor. O televizyon spikeri önce ara veriyor. Sonra da yayını tümden kesiyor. Bunların maalesef yapısı bu, karakteri bu. Bunların dertleri milleti dinlemek değil. Kendi söylemek istediklerini. Oradaki insanların ağzından almaya çalışıyorlar. Rizeli bu oyuna gelir mi? Hepsinin de diline sağlık" dedi.

TEZGAH KURMUŞLAR

"Manşetlerle çarpışa çarpışa buralara geldik" diyen Erdoğan, "Manşetlerin desteğiyle bugünlere gelmedik. 'Muhtar bile olamaz' başlıklarını atanlar bunlar değil miydi? Ne oldu? Kudret sahibi olan Allah. İrade millette. Millet iradesini ortaya koydu. 'Kaderin üzerinde bir kader vardır' denildiği gibi, o kader tecelli etti. Onlar 40 yıl boyunca sesimizi kısmaya çalıştılar. Bizim sözcümüz medya değil, millet oldu. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığım sırasında da bir televizyon kanalında böyle bir tezgah kurmuşlardı. Üsküdar'da oturduğum evin imarının olmamasından beni köşeye sıkıştıracağını sanıyorlardı. Biz zaten bu sorunları çözmek için geliyorduk. Göreve geldik, bu sorunları çözmeye başladık" diye konuştu,.

"BUNLAR AMİGO"

Hukuksuz ve adaletsiz şekilde cezaevine girdiğinde sevinç naraları atanlar olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Başbakanlığım döneminde de aynı tavrı ortaya koydular. Yüzde 52 oyla Cumhurbaşkanı olan şahsıma karşı bitmek tükenmek bilmeyen kinleri var. Sorsanız tarafsızlar, sorsanız objektif davranıyorlar ama hepsi amigo. Ülkemize ve dünyaya ideolojik saplantılarıyla bakıyorlar. Milletimizin inancıyla, tarihiyle sorunları var" şeklinde konuştu.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Muhalefet partilerine de yüklenen Erdoğan, " Bu ara tuttular ana muhalefet, imam hatip okullarını kapatmaktan bahsediyor. Bir diğeri diyaneti kaldırmaktan bahsediyor. Bakıyorsunuz 'Kudüs Yahudilerindir' diyor. 'Taksim bizim Kabemizdir' diyor. Bunlar rotayı şaşırmışlar. Bunlar, istikameti şaşırmışlar. Bu millet kabesinin neresi olduğunu gayet iyi biliyor. Ben inanıyorum ki Taksim'i Kabe olarak gösterenlere, ben inanıyorum ki 7 Haziran'da Kabe'nin neresi olduğunu gösterecektir" şeklinde konuştu.