İbrahim MAŞE- Ali Rıza EREN/ERDEMLİ (Mersin), () - MERSİN'in Erdemli İlçesi'ne bağlı tarihi ve turistik Kızkalesi'nde Hristiyanlığın şartı sayılan yedi merasimden biri olan vaftiz töreni düzenlendi.
Çoğunluğunu Ortadoğu ülkeleri vatandaşlarının oluşturduğu yaklaşık 120 kişi, vaftiz töreni için Mersin'e geldi. Kızkalesi Halk Plajı'nda düzenlenen vaftiz törenine katılanlar, Hristiyanlıkta saflık ve temizliği simgeleyen özel beyaz giysiler giyerek seremoni eşliğinde sahile indi. Sahilde bir süre, vaftiz edilecek kişilere önce din adamları tarafından bilgi verilip, ardından tören başladı. Yaklaşık 15 metre açıkta bulunan din adamları, yanına giden değişik yaş gruplarındaki kişileri, suda vaftiz etti.
Doğu Ortodoks kiliselerinin tercih ettiği yöntem ile Akdeniz'in mavi sularına dualar okunarak batırılıp çıkarılan kişiler, çevredeki vatandaşların meraklı bakışları arasında vaftiz törenini gerçekleştirerek Hristiyanlığa geçiş yaptı. Alkışlar eşliğinde tamamlanan törenin ardından bir otelde de ayin yapıldı. Vaftiz törenini grup içerisinde profesyonel bir ekip görüntülerken, bazı görevlilerin vatandaşların cep telefonlarıyla çektiği görüntüleri de sildirmesi dikkat çekti.

İM(AŞ/BK/CK) (FOTOĞRAFLI)