Bandırma Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 27’inci Uluslararası Kuşcenneti Festivali'ne davet edilen Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, imza ve söyleşi programına katıldı.
Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri açıkladıkları iddiasıyla İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, söyleşide casus olduğuna yönelik iddialara cevap verdi. Gül “Ben casus değilim deme gereğini duymuyorum. Hukuken söylemek gerekirse karar aşamasında casusluk suçlamamız düşürülmüştü. Artık bize mahkeme casus demedi. Ama ben kendimi savunmak durumunda değilim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi iddia sahipleri iddialarını kanıtlamak zorundadır. Dolayısıyla bu iddiayı ortaya atanlar bunu kanıtlasınlar” dedi.
Gül, bir vatandaşın MİT TIR'ları haberine ilişkin bir soruyu, "Ben hayatımda hiç cesur olduğumu düşünmedim. Son günlerde yapılması gereken bir iş yapılınca cesurluk olarak nitelendiriliyor. Aslında bu cesarete bir hakaret olur. Biz cesur falan değiliz biz işimizi yapıyoruz” diye yanıtladı.