Mükremin ÖKSÜZGİL/KAYSERİ, () - KAYSERİ Valiliği ve Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen nevruz kutlamalarında ateş yakıldı, örste demir dövüldü.
Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen kutlamalara, Vali Vekili Erdoğan Aygenç, Vali Yardımcıları Mehmet Emin Avcı, Mehmet Aktaş, Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Doğan ve öğrenciler katıldı. Kutlamada konuşan Prof. Dr. Murat Doğan, uzun süredir nevruz geleneğini sürdürdüklerini söyledi. Yakılan ateşin üzerinden arınma ve temizlenmenin göstergesi olarak atladıklarını belirten Prof. Dr. Murat Doğan, “Bu töreni üniversitede yapıyoruz ancak, Kayseri halkına da mal olmasını istiyoruz. Meydanlara taşması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Prof. Dr. Doğan, konuşmasından sonra nevruz duası yaptı. Ardından Vali Vekili Erdoğan Aygenç ile Prof.Dr. Murat Doğan birlikte nevruz ateşini yakıp, üzerinden atladıktan sonra örste demir dövdü. Vali Vekili Erdoğan Aygenç, “Bu örsün üzerinde demiri dövebiliyorsak, bağımsızlığımızı herkese ilan ediyoruz demektir. Ayrıca, 4 bin senelik tarihimizi Kayseri’ye taşıdık demektir. Bundan sonra sonsuza dek Türk milleti dünya üzerinde var olacak ve ebediyen sonsuza dek kardeşçe yaşayacaktır” diye konuştu.
Kutlamalarda ayrıca, Erciyes Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen spor karşılaşmalarında dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verildi, etli bulgur pilavı dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI