Kenan AŞÇIOĞLU/ERCİŞ (Van), () - VAN Valiliği, Erciş Kaymakamlığı, Erciş Ticaret Ve Sanayi Odası ile Ankara Ercişliler Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen '24'üncü Ercişli Aşık Emrah ile Selvi Kültür ve Sanat Festivali' başladı.
Erciş Şehir Stadyumu'nda başlayan festivalin ilk gününde Milli Piyango İdaresi tarafından 19 Eylül 2014 çekilişi gerçekleştirildi. Programa AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş Kaymakamlığına vekalet eden Van Vali Yardımcısı İbrahim Dündar, Erciş Belediye Başkan Vekili Nejdet Kahraman, Milli Piyango İdaresi Çekilişleri Daire Başkanı Ekrem Gürsoy, Erciş Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Yağar, Ankara Ercişliler Derneği Başkanı Zafer İzgi, kamu kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Milli Piyango İdaresi'nin gerçekleştirdiği çekiliş sonrası bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Çiftci, Ercişli Aşık Emrah'ın büyük bir değer olduğunu söyledi. Ercişli Aşık Emrah'a ait 1000'e yakın eserin bulunduğunu anlatan Çiftci, "Ercişli Emrah, geçmişte Erzurumlu Emrah ile karıştırılmıştır. Ancak, son yıllarda yapılmış olan çalışmalarla ünlü ozanımızın 850'ye yakın eseri Ercişli Emrah adına TRTve Kültür Bakanlığı arşivlerine tescil edilmiştir. Emrah, konuştuğu öz Türkçe ile kadim şehrimiz olan Erciş'in kültürüne yakışır eserler yazmıştır. İnşallah bu festivaller ve etkinlikleri bizden sonraki nesillere de çok sağlıklı bir şekilde aktarılmasına vesile olacaktır.
Yapılan konuşmaların ardından iki gün sürecek festivalin ilk gününde ise Türk Halk Müziği sanatçısı Özlem Özdil konser verdi.

FOTOĞRAFLI