Kenan AŞÇIOĞLU/ERCİŞ (Van), () - VAN'ın Erciş İlçesi Belediye Eş Başkanı DBP'li Diba Keskin, 2 belediye çalışanı ve HDP Erciş İlçe Eş Başkanı Şevval Çadırcı'nın gözaltına alınması tepkiyle karşılandı. Buna tepki amacıyla ilçede çöpler toplanmazken, belediyenin toplu taşıma araçları seferlerini iptal etti.
Ankara'daki terör saldırısına tepki amacıyla yapılan basın açıklamasında 'Öz yönetim' ilan edilmesi üzerine Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Erciş Belediye Eş Başkanı Keskin'i, 2 beldiye çalışanı ve HDP Erciş İlçe Eş Başkanı Çadırcı'yı 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmaya çalıştığı' iddiasıyla dün akşam gözaltına aldı.
Eş Başkan Keskin ve 3 kişinin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu devam ederken, yapılan gözaltılar ilçede tepkiyle karşılandı. Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya'nın da destek amacıyla geldiği Erciş'te bugün belediyenin toplu taşıma araçları sefer yapmazken, çöpler de toplanmadı.
Belediye çalışanları ile bazı kişiyen Sahil Kent Mahallesi'nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde bir araya geldi. Gece saatlerinden itibaren Emniyet Müdürlüğü binası önündeki bekleyişlerini sürdüren kalabalık, 'İrademe dokunma' pankartı açtı.

FOTOĞRAFLI