Nermin UÇTU/MANİSA, ()- MANİSA Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Yasemin Yıldız, heyet raporu almak isteyen engellilerin, hastane önünde bekleyen kişiler tarafından engellilere yardım etme bahanesiyle dolandırıldıklarını ve kendilerine borç listesi çıkarıldığını söyledi.

Manisa Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Yasemin Yıldız, engelli raporu almak ve raporunu yenilemek isteyen engellileri dolandırıcılara karşı uyardı. Son günlerde hastane önlerinde engellilere yardım etme bahanesiyle para karşılığı engelli raporu aldığını iddia eden dolandırıcıların türediğini öne süren Yıldız, Manisa Devlet Hastanesi'nden eşine engelli raporu almak isteyen H.Y.'nin dolandırıldığını söyledi. Yıldız, "Dernek üyemiz H.Y., 7 kez vücudundaki tümörlerden dolayı ameliyat olan yürüyemez hale gelen kocası A.Y.'nin engelli raporunu yenilemek isterken dolandırıcılarla karşı karşıya kalmış. Hastane önünde adının Fatih olduğunu öğrendiğimiz kişi engellilere yardım ettiğini ve engelli raporunu sürekli hale çevirebileceğini söylemiş. Hastaneye gelip gitmekte zorlanan aile de yardımı kabul etmiş. Geçinmekte zorlanan aile engelli raporuna kavuşmuş, ancak söylendiği gibi bir rapor değil. Hastanelerin normal şartlarda verdikleri, yani zaten verilmesi gereken rapor alınmış" dedi.

Yıldız, daha sonrasında dolandırıcı tarafından yapılan masraflarla ilgili aileye fatura kesildiğini belirterek, "Bu kişi Manisa Devlet Hastanesi önüne gelerek pek çok kişiyi aynı yöntemle dolandırmış. Aileye çıkardığı fatura gerçekten şok edici. Yardım edeceğini söylemiş ama daha sonrasında içinde çay, simit parasının dahi yer aldığı bir liste çıkarmış. Bunu kazanç kapısı haline getirdiği görülüyor. Fotokopi parası 2 lira, yemek parası 8 lira, fotoğraf parası 8 lira gibi birçok masrafın yer aldığı listeyle aile şok olmuş" dedi.

Ailenin dolandırıcıya 365 lira ödediğini ancak bu kişinin daha sonrasında para isteğine devam ettiğini kaydeden Yıldız, "Aldığı paralarla yetinmemiş. Bin 750 lira daha istiyor. Engelli aileleri zaten üç kuruş para alıyor. Buna da yardım bahanesiyle göz dikmişler. Engelli raporları heyet tarafından zaten veriliyor. Bunun için kimsenin yardımına ihtiyaçları yok" diye konuştu.

Manisa Devlet Hastanesi yönetimine konuyla ilgili dilekçe ile başvurduklarını aktaran Yıldız, hastane yönetiminin idari soruşturma başlattığı ve konuyla ilgili Savcılığa şikayette bulunulduğunu bildirdi. Yıldız son olarak, engellilerin rapor için yardım bahanesine inanmaları gerektiğini belirterek, dolandırıcılara karşı uyardı.

FOTOĞRAF