AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde, 23 yaşındaki bedensel engelli 23 yaşındaki Mehmet Adaş, santral memuru olarak çalıştığı Devlet Hastanesi'nde genel cerrahi uzmanı Opr. Dr. F.K. tarafından dövüldüğünü öne sürüp, şikayetçi oldu. Olayın büyütülmemesi gerektiğini söyleyen Opr. Dr. F.K. hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.
Nazilli Mehmet Adaş, 3 yıl önce Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Fakültesi Gemi Kaptanlığı Bölümü'nde öğrenciyken, arkadaşlarışla gezmek için gittikleri sahilde, çok gürültü yaptıklarını ileri süren bir kişinin tabancayla ateş etmesi sonucu omuriliği ve bacağından yaralandı. Bu olaydan sonra belden aşağısı felç kalan Adaş, okulu bırakmak zorunda kaldı. Tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Adaş, geçen yıl Nazilli Devlet Hastanesi'nde, engelli kadrosunda santral memuru olarak işe başladı.
Adaş, dün saat 10.30 sıralarında, kendisini ziyarete gelen teyzesi 70 yaşındaki Tennur Demirci ile santralde otururken kısa aralıklara iki ayrı telefon geldi. Telefonları açmasına rağmen karşıdan ses gelmediğini belirten Adaş, "Daha sonra bir telefon daha geldi. Açtım, arayan aynı hastanede görev yapan genel cerrahi uzmanı Opr. Dr. F.K. idi. 'Sen benim kim olduğumu biliyor musun? Telefonlarıma neden çıkmıyorsun? Beni oraya getirtme' diyerek, bana bağırmaya başladı. Telefonu kapattıktan bir dakika kadar sonra yanıma gelip, teyzemin yanında beni yumruklamaya başladı. Felçli olduğum için kendimi savunamadım. Teyzem ve hastane personeli araya girerek, doktoru uzaklaştırdı" dedi. Olayın ardından hastanenin psikiyatri servisinden bir haftalık rapor verilen Adaş, genel cerrahi uzmanı Opr. Dr. F.K. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Nazilli Engelliler Ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER) İkinci Başkanı Ahmet Ünlü, üyeleri Adaş'a yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtip, "Kendini savunmayan tekerli sandalyede olan birine bu yapılmamalıydı. Bu işin sonuna kadar takipçisiyiz. Doktorun gerekli cezayı alması için elimizden gelen, yapacağız. Konu zaten yargıya intikal etmiş durumda" diye konuştu.
Hakkında adli ve idari soruşturma başlatılan Opr. Dr. F.K. ise olayın büyütülmemesi gerektiğini belirtip, "Kendisiyle öpüşüp, barıştık" dedi.

FOTOĞRAFLI