ERZİNCAN Valisi Ahmet Altıparmak, Özel Sporcular Kayak Şampiyonası'nda birinci olarak Türkiye'yi Polonya'da yapılacak dünya şampiyonasında temsil etme hakkını elde eden otizmli ikizler Aliye Zeynep ile Muhsin Murat Bingül kardeşleri  kutladı.
Erzincan'da geçen ay Munzur Dağı eteklerindeki Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'nde yapılan Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonası'na 20 ilden 19 kulüp, 38 sporcu katıldı. Çekişmeli geçen yarışlara Erzurum'dan katılan 12 yaşındaki Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Biingül kardeşler Türkiye Şampiyonu oldu. Bingül kardeşler, bu ay içinde Polonya'da yapılacak Dünya Şampiyonasında Milli forma ile Türkiye'yi temsil edecek.
Aliye Zeynep ve Munsin Murat Bingül kardeşler babaları olan Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, antrenörleriyle birlikte Vali Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti. Engel tanımayan Türkiye Şampiyonları Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül ile bir süre görüşen Vali Altıparmak, ikizleri şampiyonluk yolunda bütün engelleri aşan, azmin mimarları olarak nitelendirdi. Milli sporcuların şampiyonluk sevincini paylaşan Vali Altıparmak, elde edilen başarının herkese örnek olması gerektiğini bildirdi.
Öncelikle benzer durumdaki çocukları olan ailelere çok önemli görevler düştüğüne dikkati çeken Altıparmak, bu tür etkinliklerin çocukların cesaretlerini sergilemelerine, başarılarının mutluluğunu yaşamalarına, toplum ile ilişkilerini güçlendirmeye yardımcı olduğunu belirtti. Çocukların elde ettikleri başarının önemli olduğunu vurgu yapan Altıparmak, bu tür etkinliklerin çocukların sosyal hayata katılımlarını artırma yönünde etkili olduğunu ifade etti. Vali Altıparmak, engel tanımaz şampiyonlar Bingül kardeşlere ziyaret sonunda çeşitli hediyeler verdi.

FOTOĞRAFLI