Mustafa KOZAK / ANTALYA, () - ANTALYA'da 4 kişilik Avşar ailesinin her bir üyesi farklı bir ülkede dünyaya geldi.
Uluslararası Antalya Üniversitesi Ekonomi Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. 31 yaşındaki Veysel Avşar, doktorasını yapmak için 2006 yılında 23 yaşındayken gittiği ABD'de, Fransa doğumlu Carolina Olaya ile tanıştı. 2010 yılında Miami'de evlenen Avşar çiftinin ilk çocukları Yusuf Melih 2011 yılında ABD'de, ikinci çocukları Yahya Mahir ise 2012'de Kolombiya'da dünyaya geldi. Her bir üyesi dünyanın değişik ülkesinde doğan Avşar ailesi, üç yıl önce ise Antalya'ya yerleşti. Veysel Avşar ile tanışmadan önce Müslüman olup tesettüre giren 24 yaşındaki Carolina Avşar, eşinin çalıştığı üniversitede İngilizce öğretmenliği yapıyor.
Erzurum'da dünyaya geldiğini, Kırşehir nüfusuna kayıtlı olduğunu belirten Yard. Doç. Dr. Veysel Avşar, ailesi 30 yıla yakın süredir Bursa'da oturduğu için bu şehri memleketi gibi benimsediğini anlattı. Veysel Avşar, "Ancak Orta Anadolu kültürüyle yetiştim. O yüzden gözleme, bazlama, bulgur pilavı ve Neşet Ertaş türküleri vazgeçemeyeceklerim arasında yer alır" dedi.
KORKUDAN TİTREMİŞ
Çocukluğunun babasının görevi nedeniyle devlet lojmanlarında geçtiğini, 2006 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü'nden mezun olduğunu kaydeden Yard. Doç. Dr. Avşar, eşiye akademik kariyerini yapmak üzere gittiği ABD'de tanıştığını söyledi. Yard. Doç. Dr. Veysel Avşar şunları anlattı:
"2006'da mezun olup, aynı yılın 16 Ağustos günü doktora yapmak üzere ABD'nin Florida eyaletinin Miami şehrine gittim. O gün, yani 23 yaşında ilk kez uçağa binip korkudan titrerken, sonrasında 200'den fazla uçak yolculuğu yapıp 5 kıtaya ayak bastım. 2007'nin sonunda dünya tatlısı eşim Kolombiya asıllı Carolina ile tanıştım. 2010 yılında Miami'de hem halay, hem oyun havası, hem de Latin Amerika danslarının bir arada olduğu düğünle dünya evine girdim" diye konuştu.
'DÜNYANIN EN GLOBAL AİLESİNİN BABASIYIM'
2011 yılında, Miami'de ilk çocukları Yusuf Melih'in dünyaya geldiğini belirten Yard. Doç. Dr. Avşar şöyle devam etti:
"2012'de ise Kolombiya Bogota'da Yahya Mahir dünyaya geldi. Eşimin Fransa, benim Türkiye, Melih'in ABD ve Mahir'in Kolombiya doğumlu olduğunu düşündüğümüzde, tüm bireyleri farklı ülkede doğmuş dünyanın en global ailesinin babasıyım diyebilirim. Bizim evde aynı ülkede doğan yok. Eşim 2005 yılında bir arkadaşının tavsiyesi üzerine İslamiyetle ilgili araştırma yapıp Müslüman olmaya karar vermiş ve kapanmış. Ben eşimle tanıştığımda kapalıydı. Fransa'da doğduğu için eşim hem Kolombiya, hem Fransa vatandaşı. Büyük oğlum Miami'de doğduğu için hem ABD, hem Türk vatandaşı. Küçük oğlum ise Bogota'da doğduğu için hem Kolombiya, hem de Türk vatandaşı. Bense Türk vatandaşıyım."
CAROLİNA'NIN ARKADAŞI DA GELMİŞ
Carolina Avşar ise Türkiye'yi çok sevdiğini, tavsiyesi üzerine arkadaşı Maria Paixao'nun da Antalya'ya geldiğini söyledi. Arkadaşının da Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde çalıştığını anlatan Caroline Avşar, "Antalya'da yabancılık çekmiyoruz. Her dilden, ırktan insanla yaşıyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI