Mustafa SARIİPEK / KÖYCEĞİZ(Muğla), () - MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'nde 3'üncüsü gerçekleştirilen Kaunos Bisiklet Buluşması'na katılarak yaklaşık 120 km'lik turu tamamlayan 8 yaşındaki Nazlı Çoban, iyi bir sprinter bisikletçi olmaya hazırlanıyor.
Ankara'dan 35, İzmir'den 25, Eskişehir'den 10, İstanbul'dan 5, Muğla'dan 30, Afyon, Burdur ve Düzce'den birer bisikletçinin yanı sıra, Almanya'dan da 2 bisikletçinin katılımıyla Köyceğiz'de gerçekleşen 3'üncü Kaunos Bisiklet Buluşması'nın ikinci etabı sona erdi. 120 kilometre pedal basarak ilk minik bisikletçi ünvanı alan Nazlı Çoban, turnuvanın en dikkat çeken ismi oldu. Muğlalı devlet memuru Okan (43) ile Zinnet Çoban'ın (43) kızları Nazlı Çoban, babası ile birlikte ikili bisiklette pedal çevirdi. Doktor olmayı istediğini söyleyen Nazlı Çoban şöyle dedi:
"İki tekerlekli bisiklete binmeyi Akyaka'da kendimi zorlayarak öğrendim. 8 yaşında uzun turu ilk başaran kişi olmak çok güzel bir duygu. Çok binince tabii ki yorulduğum oluyor. Aslında çok heyecanlanıyorum. Gelecekte profesyonel olarak yapmayı düşünüyorum. Ailemle birlikte İstanbul, Balıkesir'e ve Rize'ye gitmek istiyorum. Amacım farklı turlara katılmak."
BİSİKLET SEVGİSİ BABADAN GEÇTİ
Yaklaşık 7 yıldır hafta sonları bisiklete binerek bu sevgiyi ailesine de alıştırdığını vurgulayan baba Okan Çoban, birlikte 20 kilometre yol gittiklerini belirterek "Kızıma bisiklet kullanmasını ve doğayı sevmesini öğrettim. Çok mutluyum" diye konuştu. 
Anne Zinnet Çoban da, uzun mesafenin şehir içi turlara benzemediğini kaydederek, son kilometrelerde zorlandıklarını dile getirdi. Eşi ile kızının birlikte pedal çevirdiğini vurgulayan Zinnet Çoban, kendisinin tek başına yolculuğu sürdürdüğünü anlattı.
FOTOĞRAFLI